Grad

Na brzopoteznim Skupštinama pale glave, evo tko su najveća iznenađenja na direktorskim mjestima!

Na brzopoteznim Skupštinama pale glave, evo tko su najveća iznenađenja na direktorskim mjestima!

Kako je svojedobno i najavljeno, danas su održana brzopotezne Skupštine komunalnih društava u vlasništvu Grada Dubrovnika, a iako su bile najavljene smjene svih direktora, kako doznajemo, troje ih je ipak zadržalo svoje pozicije.

Kako je u svom tiskanom izdanju najavio DuList, na mjestima direktora Domouprave i Boninova ostali su HDZ-ovi Konsuelo Končić i Zlatko Uršić, kao i DUSTRA-ina Alma Majstorović na čelu Vrtlara.
Umjesto Nataše Gabričević na čelo Čistoće dolazi Marko Iveković, na čelo Vodovoda DDS-ov Lukša Matušić, Vicko Begović imenovan je članom Uprave za EU fondove te Zoran Ćosić članom Uprave za tehničke poslove. Kao direktor Sanitata imenovan je Niko Kapetanić kojeg će navodno, nakon stabilizacije tvrtke, zamijeniti netko iz kvote, najvjerojatnije DUSTRA-e.

Dosadašnji direktor Libertasa Đuro Deranja ide u mirovinu za koju ima stečene uvjete, a na njegovo mjesto doći će Ante Vojvodić.

Vrijedi napomenuti kako je Marko Iveković bivši vaterpolist, a njegov otac, javnosti daleko poznatiji Darinko Iveković, bio je pročelnik u Poglavarstvu Dubravke Šuice.

Zlatko Uršić, na čelu Boninova zamijenio je svojedobno SDP-ovu Maritu Kisić Kamić (koja je prije toga njega smijenila na toj poziciji), Niko Kapetanić također je bio direktor Sanitata prije nego je po HNS-ovoj liniji tamo imenovan Vedran Kunica. Alma Majstorović na čelo Vrtlara došla je iz Tiska kao zamjena bivšoj direktorici Ani Matušić kada je potonja pošla na porodiljni dopust, a Lukšu Matušića javnost zna kao vijećnika DDS-a, inače inženjera zaposlenog u Elektrojugu.

Končić je na mjesto direktora Domouprave imenovan nakon isteka mandata Vjekoslava Vierde, a javnosti zasada potpuno nepoznat ostaje Ante Vojvodić, inače dugogodišnji HDZ-ovac.

Inače, novi direktori Libertasa, Čistoće i Sanitata imenovani su na mandat od tri mjeseca, a ostali na mandat od četiri godine.

 

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist