Kultura

Muzeji imaju i ponudu i publiku

Muzeji imaju i ponudu i publiku

Raznovrstan i bogat program kojim su dubrovačke kulturne institucije obilježile Noć muzeja, a građani s velikim zanimanjem ispunili muzejske prostore, dokaz je da pomno promišljeni i promovirani kulturni programi i te kako zanimaju Dubrovčane i imaju svoju publiku.

Sedma Noć muzeja koja se obilježava u Hrvatskoj u više od 100 institucija, dubrovačku je hladnu noć učinila i te kako primamljivom. Stotine naših sugrađana s veseljem su obilazili muzeje i uživali u bogatom programu, organiziranim vodstvima, predavanjima i radionicama. Veseli veliki odaziv najmlađih, od kojih su mnogi upravo ovog petka imali prvi susret s bogatim fundusom Kneževa dvora, Pomorskog muzeja, žitnice Rupe, UGD-a, Domom Marina Držića…

U svim tim prostorima uistinu se čuva i publici nudi pravo blago naše baštine, na zanimljiv način obrađeno i prezentirano. Nabrajati sad sve programe, bilo bi dugo i neprimjereno, od Gusarske noći u tvrđavi Sv. Ivana, preko radionica za najmlađe koje se tradicionalno održavaju u Prirodoslovnom muzeju do predavanja u Kneževom dvoru o lulama i počecima pušenja u Dubrovniku, ili o Domovinskom ratu ili o simbolici masona u tvrđavi Sv. Ivana.
Nadamo se da ste bar dio ove bogate večeri i sami osjetili u điru kroz Noć muzeja. A fotografije naših reportera ispričat će vam priču s večerašnjih događanja, ukoliko ste nešto propustili.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist