Politika

Muratti bi Vlahušića još četiri godine!

Muratti bi Vlahušića još četiri godine!

Iako je prije tri godine govorio kako će mu na čelu Dubrovnika, za ostvarenje svih njegovih projekata, biti dovoljan jedan mandat, nakon čega će se okrenuti ostvarenju drugih životnih ambicija, gradonačelnik Andro Vlahušić se predomislio.

Do novih lokalnih izbora ostala je još godina i pol dana, a iz SDP-a se već može čuti kako će on opet biti njihov kandidat za najpoželjniju fotelju – onu gradonačelnika Dubrovnika.

Da je tome tako, svjedoče nam sudionici kolegija prvog čovjeka grada s gradskim vijećnicima gdje je Olga Muratti, predsjednica dubrovačkog SDP-a izjavila kako će i na sljedećim izborima podržati Andra.
Andra, a ne Šalju, ili čak Tatjanu Šimac Bonačić ili čak sebe samu. Jednostavno Andra.

Dio dubrovačkih SDP-ovaca burno je reagirao na ovu izjavu predsjednice Muratti, jer smatraju da u njihovim redovima ima dovoljno ljudi koji bi vodili Grad puno bolje od aktualnog gradonačelnika. 

– Još jedan mandat Vlahušiću bilo bi prestrašno za ovaj Dubrovnik. Ne znam kako nas Muratti može tako gaziti. Zar smatra da smo svi mi baš toliko nesposobni – riječi su grupe nezadovoljnih SDP-ovaca, koji u ovom trenutku još nisu bili spremni sve ovo izjaviti s imenom i prezimenom. Tvrde, bit će vremena, i podsjećaju kako stanje u gradskom ogranku tinja i zbog odnosa s Vlahušićem, koji ih konstantno izigrava. Prema njihovom mišljenju, sadašnji zamjenik gradonačelnika SDP-ovac Niko Šalja bi bio puno prikladniji i primjereniji za tu funkciju, za koju se, tvrde nam naši sugovornici, i sam zalaže unutar stranke.

Podsjetimo i to kako je u par navrata SDP-ovce zaustavljala središnjica stranke, a tražili su raskidanje koalicije s Vlahušićem i zazivali nove izbore. Odgovor središnjice, a posljednji takav je bio ovog ljeta, glasio je – nakon izbora. Izbori su prošli, Kukuriku koalicija je na čelu Hrvatske i očito im, uz sve probleme, ne trebaju dodatni raskoli u Dubrovniku.

Andro Vlahušić mogao bi se, uz potporu koalicijskih mu partnera, kandidirati za novi gradonačelnički mandat, no ne smije se zaboraviti niti gorući problem – skori početak suđenja za aferu Šipan, koji se na sudu u Splitu očekuje po Novoj godini. Puno toga će ovisiti o samom ishodu suđenja.

Zato čude ishitrene izjave predsjednice gradskog SDP-a i predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti kako će podržati Vlahušića, a ne kandidata iz svojih redova. Ako izuzmemo ljutnju njenih stranačkih kolega, sasvim je sigurno kako je za takve izjave preuranjeno. Za ne reći politički jako riskantno…
 
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist