Crna kronika

MUP UPOZORAVA Do 29. prosinca rok za prijavu ‘nepostojeće’ adrese

MUP UPOZORAVA Do 29. prosinca rok za prijavu 'nepostojeće' adrese

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obavijestili su kako krajem godine, točnije 29. prosinca 2014. godine, istječe rok za ponovnu prijavu prebivališta za sve građane na nepostojećim adresama (s kućnim brojem 0, bb i slično).

Do tog datuma građani koji imaju prijavljeno prebivalište na takvim adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica moraju policijskoj upravi ili policijskoj postaji ponovno prijaviti prebivalište na adresu, ulicu ili trg i kući broj evidentiran u registru prostornih jedinica što ga vodi nadležno tijelo.

– Podsjećamo građane koji imaju prijavljeno prebivalište na takvim adresama, da su obvezni od nadležne ispostave Državne geodetske uprave ishoditi ispravu o kućnom broju, nakon čega se moraju javiti u policijsku upravu ili policijsku postaju radi ponovne prijave prebivališta i ishođenja osobne iskaznice s ispravnom adresom prebivališta. U protivnom, odnosno ukoliko spomenuti građani do zadanog roka ne ispune ovu zakonsku obvezu, temeljem Zakona o prebivalištu (Narodne novine, broj: 144/12. i 158/13.) izvršit će se odjava njihovog prebivališta u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist