Peškafondo

MULJANJE NA KVADRAT A sad će napokon utihnuti

MULJANJE NA KVADRAT A sad će napokon utihnuti

Nisu problemi na relaciji Milanović – Linić isključivo vezani za Vladu i Zagreb. Sve te državne svađe reflektiraju se i na Dubrovnik, tako što su počeli iskakati sočni detalji muljaža koje je vladajuća balica u ove dvije i pol godine ‘delala’ posvuda.

Za razliku od svog brata Zokija koji se u Dubrovnik dolazi samo šepuriti sa svitom oko sebe, njegov braco Krešo u grad rado stiže zbog drugih puno važnijih razloga, isključivo zbog biznisa. Zapravo, jedno ga je vrijeme vezalo i više od toga dok se odmarao u raskošnoj kući svoga (odnedavno već bivšeg) punca na Boninovu. Vjerojatno je s tarace vile uživao u prekrasnom pogledu na pučinu i tad zaključio kako Dubrovnik ima veliki ulagački potencijal kao stvoren za njegove ambicije.

I tako je krenuo kupovati građevinske parcele po Dubrovniku. Zapelo je nešto s prilaznom cestom pored Fine i Porezne i gore prema igralištu kod Karingtonke, ali duševne boli kompenzirao je prekrasnim pogledom na Grebene. Kraj Kompasa niknula je ogromna zgrada sa ultra modernim stanovima koje je rezervirao za svoje frendove.
Nedavno se Krešo čak podružio i s gradonačelnikom kojemu je doveo društvo iz LaBodege kako bi, onako nalijepe, pojasnio Vlahušiću kako novi bar do sv. Vlaha treba dobiti vanjske stočiće i stolove.  Vjerojatno se pozvao i na premijera, jer nije loše u takvim situacijama pripomenuti tko je tu kome brat. Tako se to radi s pozicije sprege novca i utjecajnog zaleđa na relaciji Zgb-Dbk ili lako je biti svetac kad ti je Bog otac.

A Linić je na svojoj nadahnutoj pressici koju je držao gotovo uru vremena umočio i cavtatske Kraljeve u neke sumnjive radnje oko prodaje zemljišta, i sve to prije stečaja. I u cijelom tom dealu glavna spona opet je bio Krešo, Zokijev brat. Znao je Slavko što mu je radio ‘Mirko’…

Ah, da skoro sam zaboravila, morate priznati da su se naši esdepeovci bogme iskazali. Bez zadrške pokazali su na čijoj su strani. I i Tajči i Penić i Dumančić i Lakić i Brnas i Labaš i Novaković…, samo što im se i Olga M. opet nije pridružila s par srcedrapajućih redaka. Sve pljušti od njihovih priopćenja i tiskovnih konferencija. Ma šalu na stranu. Ta se grupica toliko zabavila o svojim poslima, da su o trenutnom esdepeovom problemu, zapravo problemu ove Vlade i svih nas, donijeli jednoglasan račanovski stav – ‘ne bi se štel mešat’. Ipak se to događa tamo neđe gore, i priznat ćete, to je dosta daleko od nas. Baš lijepo.

A zaiskrilo je između Vlahušića i Frankovića, i to prvi put zauprave. Dakako, opet je Vlahušić iskoristio medijski prostor za svoje sitno politikanstvo na pressici koja je bila predviđena za izvještaj iz New Yorka, pa je u maniri nedodirljivog pozvao hadezeovce da sruše Gradsko vijeće. Nedodirljivi je zapravo u strahu. Šupalj je sa svih strana. Krpi i zakrpava. No, o tome će vjerojatno biti puno više govora nakon duge ljetne stanke. Inače, s presicom je htio impresionirati javnost i pokazati svima ‘urbi et orbi’, što je njegov slijedeći cilj.

A nama, ne preostaje nam ništa drugo nego bacit brigu na veselje. Kreće brazilsko ludilo, i nogomet će doista postati najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Sad je pravo vrijeme da se do jeseni zaboravi na politiku. Neka se odmore, mada nije baš da su zaslužili…
Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović