Aktualno

MRAK TARITAŠ NAJAVILA Lokacijska dozvola za Fort Imperial čim investitor preda ‘papire’

Anka Mrak Taritaš

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš najavila je kako će lokacijska dozvola za obnovu Tvrđave Imperial na Srđu biti izdana čim investitor priloži svu potrebnu projektnu dokumentaciju.

Gostujući u emisiji RTL direkt izjavila se kako se oko Tvrđave Imperial otvorile neke stvari koje su bespotrebne.

– Lokacijska dozvola će biti izdana sukladno Prostornom planu, a nitko temeljem lokacijske dovzole ne smije početi graditi. Ona će definirati samo faze, jedna od njih će biti i tvrđava i onda će se u Gradu Dubrovniku izdavati svi papiri sukladno onome što je interes grada – izjavila je Mrak Taritaš, dodavši kako je državi interesantno da prva faza bude golf igralište kako bi se na Srđu ‘počelo baviti sportom’.

Svakako treba istaknuti kako je njenom Ministarstvu graditeljstva prije nekoliko dana dopis uputio i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković.

– Obzirom da se u posljednje vrijeme spominje užurbano izdavanje lokacijske dozvole za projekt rekonstrukcije tvrđave Imperijal u privitku dostavljam dopis kojim sam upozorio ministarstvo i investitore kako nije moguće izdati lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju tvrđave Imperijal bez prethodne suglasnosti Grada Dubrovnika. Izdavanje dozvole bez prethodne suglasnosti Grada Dubrovnika predstavljalo bi grubo kršenje koncesijskog ugovora i Gradsko vijeće bi moralo pokrenuti raskid ugovora o koncesiji nad tvrđavom Imperijal – napisao je Franković.

Svakako treba spomenuti kako je ministrica nedavno tijekom svog boravka u Dubrovniku izjavila kako lokacijsku dozvolu za tvrđavu ne izdaje Ministarstvo nego Grad Dubrovnik.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist