Hrvatska

Može li se u Dubrovniku kupiti stan za 50 tisuća eura?

Može li se u Dubrovniku kupiti stan za 50 tisuća eura?

Mogu li Dubrovčani kupiti stan za 50 tisuća eura? Ako je suditi po ponudi na portalu Crozilla.com, takvih stanova u našem je gradu nemoguće naći, odnosno nema ih u ponudi.

No, na razini Hrvatske za taj se iznos može kupiti stan veći i od 100 ‘kvadrata’. Najviše ‘kvadrata’ za 50.000 eura nudi Osijek u kojem se putem oglasnika Crozilla.com prodaju dvorišni stanovi u samom središtu grada površine i do 150 metara kvadratnih. Dobra kupnja može se obaviti i na moru, preciznije: u Senju. Naime, u središtu toga grada za navedeni se iznos prodaju stanovi veći od 100 ‘kvadrata’.
Dubrovačko-neretvanska županija za iznos od 50.000 eura ne nudi mnogo: tek stanove do 40 metara kvadratnih. Tako se na Lastovu za navedeni iznos prodaje stan od 40 ‘kvadrata’, u Veloj Luci stan od 28 ‘kvadrata’, te 25 metara kvadratnih u Orebiću. U Dubrovniku u pitanju, putem Crozilla.com trenutno u ponudi niti nema stanova oglašenih s tako ‘niskom’ cijenom.
U središnjoj se Istri za 50.000 eura može kupiti stan ili etaža kuće od 150 metara kvadratnih. U Puli je moguće kupiti adaptiran stan od oko 70 ‘kvadrata’, a u Rijeci i Zadru se za taj iznos može kupiti stan s pogledom na more od oko 80 metara kvadratnih. Dok se u Opatiji, Splitu ili Šibeniku može dobiti tek stan od oko 40 metara kvadratnih.

Putem oglasnika Crozilla.com u ovom cjenovnom rangu moguće je pronaći i novije stanove. Jedan od takvih gradova je Đakovo u kojem se noviji stan površine 48 metara kvadratnih prodaje za 35.000 eura. Za iznos od 50.000 eura u Zagrebu se može kupiti novi stan od 66 ‘kvadrata’ u četvrti Jakuševec, kao i stan za adaptaciju približno jednake površine u samom središtu grada.

Većina navedenih stanova starije je gradnje, a nakon njihove kupnje valjalo bi računati na dodatna ulaganja za adaptaciju i uređenje. Stoga prije kupnje valja dobro promisliti isplati li se više kupiti skuplju novogradnju, ili jeftiniji stan koji zahtjeva naknadne troškove?

Ovisno o lokaciji i potražnji, u istim se gradovima ili županijama na oglasniku Crozilla.com mogu pronaći potpuno različite nekretnine. Za iznos od 50.000 eura mogu se pronaći stanovi od tek 20 pa sve do 150 metara kvadratnih. Stoga, kada su nekretnine u pitanju, s pravom možemo reći kako novac ne vrijedi svugdje jednako.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist