Hrvatska

Može li Kujundžić pomrsiti račune Kolindi i Ivu?

Predizborni skup Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić nositelj liste

Moramo stvoriti novu Hrvatsku, zemlju slobodnih, odlučnih i hrabrih ljudi“ rekao je prof dr. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore, na službenoj objavi svoje kandidature za predsjedničke izbore. Pred više od 500 stranačkih kolega, gostiju, uzvanika i simpatizera, koji su ga pratili ovacijama i gromoglasnim odobravanjem u dvorani Matice hrvatskih iseljenika kazao je kako se mora zaustaviti proces hrvatskog propadanja i dovesti nove ljude.

„Treba nam novi predsjednik sa životnim iskustvom i odlučnošću, predsjednik koji može natjerati lidere svih stranaka na konsenzus. Ne može se pet godina spavati zimski san. Uredit ću i početi voditi državnu i nacionalnu politiku, a ne stranačku. Zaštitit ću dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Promijenit ću laž koja stoji u preambuli Ustava, gdje treba pisati da je domovinski rat temelj suvremene hrvatske države. „

Osobito su na odobravanje nazočnih naišle riječi dr. Kujundžića da će ukinuti funkciju doživotnog predsjednika.

Kujundžić je najavio i novi ustav, prema kojem se narodni referendum neće moći zaustaviti.

„Promijenit ćemo izborni zakon, jer sadašnji je zakon izvor svih nevolja. Hoćemo istinske izbore, a ne poludirigirane.Potrebno je uvesti i novi regionalni ustroj Hrvatske s pet velikih županija – Zagreb, Središnja Hrvatska, Sjeverni Jadran, Južni Jadran i Istočna Hrvatska. Obećajem da ću cestovno spojiti Jug Hrvatske s ostalim dijelom zemlje. – istaknuo je među ostalim Kujundžić.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist