DuList IN

MOŽE I BEZBOLNO Depilacija kod kuće na jednostavan način!

Shutt depilacija

Unatoč tome što neki smatraju kako o ovom pitanju ne bi trebalo toliko razmišljati, ipak je više žena koje ne žele imati dlačice na svojim nogama i području bikini zone, a pogotovo kada dođe vrijeme visokih ljetnih temperatura.

Postoje razne metode uklanjanja dlačica, a na vama je da se odlučite za tip depilacije. Problem je što su metode uz pomoć kojih nestaju dlačice uglavnom bolne i neugodne, zbog čega se mnogi okreći manje bolnoj i bržoj varijanti, a to je brijanje uz pomoć britvica.

Iako je spomenuta medoda skoro pa bezbolna, osim ako se ne porežete, nikako se može gledati kao dugoročno rješenje. Nažalost nakon brijanja dlačice postaju oštrije i rastu brže. To vam sigurno neće odgovarati dok ste na ljetovanju.

Kako bi na neko vrijeme zaboravili na dlačice i kako se ne bi opterećivali s boli tijekom procesa, bilo bi najbolje da se okrenete šećernoj pasti. Nju možete napraviti sami kod kuće, a sve što vam je od sastojaka potrebno su voda, sok od limuna i bijeli šećer.

U posebnom loncu pomiješajte 1/2 šalice vode, 4 šalice bijelog šećera i 1/2 šalice soka od limuna. Stavite ih na vatru srednje jačine i kuhajte oko pola sata. Važno je da miješate cijelo vrijeme kako se smjesa ne bi zalijepila za dno.

Pasta je gotova kada postane gusta poput sirupa i kada potamni. Kako bi bili sigurni da je smjesa gotova i spremna za depilaciju, žlicu paste uronite u čašu s hladnom vodom. Kada žlicu izvadite van smjesa bi morala ostati čvrsta. Pastu nanosite štapićem ili trakicama u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Uzimajte manji dio paste i depilirajte dio po dio.

Šećerna pasta je najbolji način depilacije jer je prirodna i bez štetnih sastojaka, a za razliku od voska je manje bolna. Na kožu djeluje poput pilinga, nakon čega je lijepa i glatka i bez crvenih točkica.

Savjetnica.com

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist