Kultura

MOTION Završena još jedna radionica mladih filmaša

MOTION Završena još jedna radionica mladih filmaša

Završena je ovogodišnja radionica Motion, koju organizira istoimena filmska udruga u suradnji s odsjekom Mediji i kultura društva Sveučilišta u Dubrovniku, uz podršku Grada Dubrovnika i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Polaznici su u akciji bili po cijele dane na Sveučilištu u Dubrovniku, od jutra do mraka, a predavači koji su ih pratili u stopu su Antoneta Alamat Kusijanović, Mindji Kang, Jason Mann, Jozo Jozipović i Barbara Vekarić.

-Polaznici su bili podijeljeni u dvije skupine. Bilo je petnaestak polaznika i mogu reći da smo mi kao mentori vrlo zadovoljni i ponosni, jer ovo nije projekt za ljude koji se žele baviti u životu filmom već za one koji žele imati neko prošireno znanje. Ovaj tip vježbi se na fakultetu radi mjesecima, a polaznici su ih odradili kroz 6 dana. U kratkom vremenu svi su puno pokazali. Bacili smo ih u more, a oni su junački isplivali – izjavila je jedna od mentorica Barbara Vekarić.

Radionica je trajala šest dana, od 18. do 23. lipnja, a organizatori su poručili kako se nadaju još boljoj radionici sljedeće godine.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist