Županija

Mostov ministar Orepić ‘gura’ konavoski MOST u krilo Kordi

Mostov ministar Orepić 'gura' konavoski MOST u krilo Kordi

Konavoska politička scena nikad nije bila življa. HDZ je odlučio završiti 23 godina dugu epizodu s Lukom Kordom, novi kandidat za načelnika Božo Lasić je sebi već odredio zamjenika u liku mladog Gruđanina Iva Radonića, a aktualni načelnik pak odlučan je u namjeri da svojim još uvijek istostranačkim kolegama na idućim lokalnim izborima pomrsi račune. Kako bi mu to pošlo za rukom, saznaje DuList, Korda se povezao sa svojim velikim prijateljem, ministrom unutarnjih poslova, Konavljaninom iz Stravče Vlahom Orepićem. Naime, Korda ima želju izaći sa nezavisnom listom, a dok je za zamjenika prije nekih tjedan dana izabrao Vlaha Mihatovića, sastavljanje te liste mu navodno ne ide po planu. Upravo mu je u tom pogledu u pomoć doskočio Orepić, koji već neko vrijeme boravi u svom rodnom kraju s ciljem povezivanja lokalnog MOST-a, čiji su članovi većinom mladi ljudi, s listom 78-godišnjeg načelnika.

Nikad s Lukom
Orepićevim stranačkim kolegama, konavoskim MOST-ovcima ta ideja nikako ne odgovara. Dapače, neslužbeno se može saznati kako kao jedinu i isključivu mogućnost izlaska na izbore razmatraju kroz samostalan nastup. Dakle bez opcije predizbornog koaliranja ili povezivanja s ikim, a posebno ne s Lukom Kordom. A takav stav nije i stav Vlaha Orepića, koji ih pokušava ‘uvjeriti’ u dobre strane suradnje s vječnim konavoskim načelnikom. Sam Luka Korda na upit DuLista o mogućoj suradnji s konavoskim MOST-ovcima odgovorio je dosta općenito.
-Ako budem živ i zdrav sigurno ću ići s nezavisnom listom, a ona će biti otvorena za svakoga, osim ove skupine ljudi u HDZ-u. Otvorena je naravno i za HDZ, ali ne za tu ‘grupu užasa’. Svatko tko je pošten, tko nema nikakvih repova, tko voli svoje Konavle i kome je do Konavala, a ne do vlastitog džepa je dobro došao na listu koju ću nositi. To vrijedi i za MOST te za druge opcije. Razgovarat ćemo sigurno, ali je prerano reći što će od svega toga biti. Kad budem znao više reći ću, kod mene nema tajni – rekao nam je Korda, koji nije htio komentirati Oprepićevu ‘poveznicu’ s MOST-om. Ipak, istaknuo je kako nije tajna da je s ministrom unutarnjih poslova prijatelj.

Tekst u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od jutros u prodaji.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist