Aktualno

MOJA RIMSKA AVANTURA ‘Četrdeset minuta kružili smo avionom nad Pelješcem’

MOJA RIMSKA AVANTURA 'Četrdeset minuta kružili smo avionom nad Pelješcem'

Danas je u nacionalnim medijima glavna vijest bila preusmjeravanje zrakoplova Croatia Airlinesa na aerodrom u Rimu.

Jedna od putnica, čiji su podaci poznati redakciji, koja je krenula tim letom iz Zagreba očekivajući kako će za 45 minuta do sat vremena doći doma, i dalje je iznenađena cijelom situacijom koju je odlučila podijeliti.

– Krenuli smo iz Zagreba, i to je trebao biti sasvim običan let do Dubrovnika. Najbolje je bilo kad smo radili krugove nad Pelješcem četrdesetak minuta. Nije nam bilo jasno što se događa. Svi smo mislili, kao što je i normalno u ovakvim situacijama, kako ćemo sletjeti u Split. Zamislite situaciju, kada nakon tog cijelog kruženja, avionom odzvoni poruka pilota kako ćemo sletjeti na alternativan aerodrom – Rim. Gdjeee? Svi smo se gledali i pitali što se događa – rekla nam je putnica koja se tako našla u ‘rimskoj avanturi’.

– Došli smo u Rim. Sve putnike su smjestili u jedan, i to dobar hotel, osim dviju djevojki koje su bile u drugom hotelu jer su imale psa. Glavni problem je bio taj što mi nismo znali ništa što se događa. Nismo imali nikakve informacije od Croatia Airlinesa. A to je dokad ćemo biti u Rimu, zbog čega nisam spavala. Cijelo vrijeme sam bila u ‘stand by’ poziciji. Tako da nismo mogli ni poći u nekakvo razgledavanje – kazala je putnica.

– I na kraju smo dobili informaciju od djelatnika hotela kako će autobus doći po nas oko 11.30 sati. Sve je prošlo u redu na kraju, ali svejedno se nisam nadala ovomu niti priželjkivala. I da, navodno se devet putnika nije ukrcalo na let. Vjerojatno su iskoristili situaciju i ostali u Rimu za vikend kad su već mogli – istaknula je putnica.

Podsjetimo kako su se iz nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines očitovali i kao razlog preusmjeravanja leta naveli iznenadnu buru koja je sinoć na dubrovačkom području prelazila maksimalne dopuštene kriterije Croatia Airlinesa za sigurno slijetanje, zbog čega zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku. Avion se nije mogao niti vratiti u zagrebačku zračnu luku s obrazloženjem da nemaju ‘nemaju dovoljno ljudi za prihvat’ dodatnog zrakoplova.

– S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bila otvorena ni jedna zračna luka, zrakoplov je preusmjeren u Rim, gdje je svim putnicima osiguran hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa – poručili su isto tako u službenom priopćenju iz avioprijevoznika.

 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist