Aktualno

Moguće proglašenje elementarne nepogode

Moguće proglašenje elementarne nepogode

Stožer za zaštitu i spašavanje DNŽ, koji je aktiviran na Medarevu, a na poziv župana Nikole Dobroslavića, ima pune ruke posla.

Stožer će do daljnjega imati redovita dežurstva, a kako doznajemo razmišlja se i o proglašenju elementarne nepogode.

Rečeno nam je i kako su na području Metkovića ceste prohodne, hrana i piće su dostupni stanovništvu, dok nema većih problema sa opskrbom električnom energijom.

Što se tiče stanja na cestama, ističu u Stožeru, na području Pelješca, doline Neretve, Metkovića i Ploča proglašeni su zimski uvjeti, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a zabranjen je promet tegljačima i prikolicama. Zatvorena je državna cesta D 425 Ploče – Karamatići.

Još uvijek se bez električne energije gradovi Ploče i Opuzen te veći dio Pelješca. Podsjetimo, zbog velikih vremenskih nepogoda na 35 – kilovoltnom dalekovodu Opuzen-Ploče srušena su 4 stupa, kao i na 110 – kilovoltnom dalekovodu Makarska – Opuzen, dok je zbog kvara na 110- kilovoltnom dalekovodu Metković-Neum-Ston došlo do kvara na trafostanici Neum. 

Župan Dobroslavić obišao je danas Opuzen, Ploče i Metković.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije danas je priopćeno kako je uslijed obilnih kiša koja je padala na dubrovačkom području proteklih dana došlo do zamućivanja vode s izvora rijeke Omble u Komolcu te Vrela u Šumetu, rekli su nam iz Centra 112. Stoga iz Zavoda preporučuju građanima da se voda prije upotrebe za piće prokuhava i taloži.
 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist