DuList IN

MOČVARE I OSTALA MOČVARNA STANIŠTA Prijavite se na dječji likovni natječaj!

MOČVARE I OSTALA MOČVARNA STANIŠTA Prijavite se na dječji likovni natječaj!

Eko centar Zeleno Sunce i Eko Omblići pozivaju svu djecu i mlade da se odazovu na 44. Dječji likovno kreativni natječaj sa svojim likovnim uradcima, a tema natječaja je ‘Zaštitimo močvare i ostala močvarna staništa’.

Natječaj traje do 1. veljače do 19 sati, a likovni uradci mogu se ubaciti u poštanski sandučić u Eko centru u Mokošici (Od izvora 74) ili poslati poštom na adresu: Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići, Od izvora 74, 20236 Mokošica, Dubrovnik.

Stručni žiro će točno na Dan močvara i vlažnih staništa, 2. veljače proglasiti i nagraditi pet najboljih likovnih uradaka.

Močvare su plitke vode stajaćice, odnosno tlo natopljeno najčešće slatkom vo­ dom koja se odlikuje niskom pH vrijednošću i bioraznolikošću staništa za mnoge biljne i životinjske vrste, kao što su vodozemci, ribe, ptice, kukci, gmazovi i sisavci.

Mnoge su močvare ugrožene ili su u prošlom stoljeću, i ranije, potpuno isušene zbog potreba poljoprivrede za obradivim površinama ili iz zdravstvenih razloga, primjerice malarije. Ramsarskom konvencijom, od 1972. godine kod nas su zaštićena slijedeća močvare i močvarna staništa: Kopački rit, Lonjsko polje, Delta Neretve, Vransko jezero i ribnjaci Crna Mlaka.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist