AktualnoCrna kronika

Mljet u plamenu gasi 50 vatrogasaca! Spašena su mjesta Blato i Ropa

Mljet u plamenu gasi 50 vatrogasaca! Spašena su mjesta Blato i Ropa

U popodnevnim satima na otoku Mljetu planuo je veliki požar.

Kontaktirali smo županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji nam je rekao kako su svi vatrogasci Mljeta na terenu.

– Požar je aktivan. Vatrogasci se bore, probijaju, izrazito je grub teren. Gašenje otežava i vjetar. Ujutro prvim trajektom vatrogasci s kopna idu pomoć – iz Konavala, grada, Župe, Stona, Primorja… Svi idemo na trajekt. Podnio sam zahtjev za četiri kanadera i poduzimamo sve mjere kako bismo to ujutro riješili. Moramo ozbiljno shvatiti ovu situaciju na Mljetu – rekao je Simović kako trenutno niti jedno mjesto nije ugroženo no ne isključuju i tu mogućnost.

Načelnik Općine Mljet Đivo Market za DuList je rekao kako je trenutno sve pod kontrolom te se nada kako će to tako i ostati.

– Požar je krenuo negdje iznad mjesta Blato, između Blata i Rope te je krenuo prema južnoj strani odnosno prema moru. Vatrogasci su dobili pojačanje iz redova djelatnika Nacionalnog parka Mljet, a isto tako se uključilo i lokalno stanovništvo. Osigurali smo mjesto Blato i Ropu, a sad se priprema spašavanje uvalice Miholjsko, vikend naselja. Za nekoliko sati bi vatra mogla zahvatiti to mjesto. Na požarištima je oko 50 ljudi u akciji, cijela ekipa JVP – naglasio je Market i dodao kako očekuju pomoć kanadera u ranim jutarnjim satima.

Foto: Ilustracija

 

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist