Županija

MLJEĆANI ODLUČNI “U ponedjeljak zatvaramo radove na mikroasfaltiranju!”

MLJEĆANI ODLUČNI "U ponedjeljak zatvaramo radove na mikroasfaltiranju!"

Budući da još uvijek nismo dobili odgovor od predsjednika Uprave Hrvatskih cesta te se na terenu ništa nije popravilo na bolje, sutra ćemo od 11 do 16 sati zaustaviti radove na postavljanju mikroasfalta na državnoj cesti D120 – rekao nam je danas Niko Stjepović iz Građanske inicijative otoka Mljeta.

– Skup smo prijavili Policiji i oni će nam osigurati da prosvjed ne bude ometan. Također, ispisat ćemo sutra i prijavu protiv izvođača radova zbog loše obavljenog posla. Moram napomenuti kako smo već imali dvije prometne nesreće na dijelu ceste gdje su se obavili radovi, jer je ostao šoder koji nije bio pometen nakon radova – ističe Stjepović.

– Stanje se nije popravilo, dapače. Rupe na cesti su samo produbljene, sad su još veće. Mikroasfalta na nekim mjestima uopće nema. Osim toga, dio šodera je prebačen na razna mjesta, pa su tako šoderom zatvorili prilaznu cestu koja vodi prema trajektnom pristaništu. Do jučer je ta hrpa šljunka bila bez prometne oznake upozorenja! – kaže nam Stjepović, dodajući kako su radovi nezakoniti jer ne postoji dozvola za rad tijekom sezone. Zabrana je, naime, na snazi do 1. listopada.

– Takvu dozvolu može izdati jedino Općina Mljet, i ona ne postoji – dodaje Stjepović te ukazuje kako Mljećani nisu protiv radova, ako su oni kvalitetni.

– Ako se radi kako treba, neka se radi. Ali oni tako ne rade! Pa mi imamo u Goveđarima u srcu Nacionalnog parka dio ceste koji nije prošao inspekciju pa sad imamo makadamski put, a riječ je o nizbrdici – kaže nam Stjepović.

Inače, među Mljećanima se neslužbeno može saznati kako su za ulaganje u obnovu sporne ceste bili spremni dio sredstava osigurati ruski milijarderi Mihail Šelkov i Roman Abramovič, koji su i poslovno i privatno vezani za Mljet. Ponuda navodno još uvijek ‘stoji na stolu’, ali se po tom pitanju nitko nije ozbiljno angažirao.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist