DuList INKultura

‘MLETAČKI TRGOVAC’ Forum kazalište mladih kao posveta velikom Shakespeareu

‘MLETAČKI TRGOVAC’ Forum kazalište mladih kao posveta velikom Shakespeareu

Ovog petka, u Lazaretima je premijerno izveden dio komedije ‘Mletački trgovac’ u obliku forum kazališta.

Europski dom Dubrovnik u suradnji s Kazališnim studiom Darka i Nerme Kavain pripremio je izvedbu dijela komedije ‘Mletački trgovac’ Williama Shakespearea, koja ni 400 godina od smrti njena autora nije izgubila na aktualnosti.

Predstava je dio međunarodnog projekta CitiPart, kojim se uz potporu programa ‘Europa za građane’ promiču solidarnost, mir i tolerancija u Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji i Hrvatskoj. Europski dom Dubrovnik jedan je od partnera, a u predstavi sudjeluju mladi iz Dubrovnika.

Obilježavajući 400. obljetnicu smrti poznatog engleskog pisca, šestero mladih pripremilo je uz stručnu pomoć Darka Kavaina dio komedije ‘Mletački trgovac’ u obliku tzv. forum kazališta, u kojemu uz glumce važnu ulogu ima i publika. U određenom trenutku predstava se prekida, a gledatelji predlažu kako da se scena dovrši, nakon čega sudjeluju u raspravi. Ovo je prva predstava u Dubrovniku u obliku forum kazališta, nastalog u Brazilu pred tridesetak godina.
Druga izvedba ‘Mletačkog trgovca’ bit će u ponedjeljak 26. rujna, na Europski dan jezika, u 19.30 sati u Kazalištu Bursa.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist