Vaše vijesti

Mladi Mokošice će uskoro dobiti dugo očekivane prostorije

Mladi Mokošice će uskoro dobiti dugo očekivane prostorije

Mladi Mokošice će uskoro dobiti dugo očekivane prostorije i to u prostorima bivše ‘Recikloteke’ na ulazu u Novu Mokošicu.

– Prošli tjedan, velikom upornošću udruga Eko centra Zeleno Sunce & Eko-Omblići, Mokošica i nedavno osnovanih udruga mladih Mokošice Budućnost Mokošice, Mlade nade Mokošice i Libero Mokosi, posjetili su nas predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilne udruge Grada Dubrovnika kako bismo se svi zajedno dogovorili za buduće prostore naših mladih Mokošana koji zaista trebaju svoje prostore za druženje,tribine, radionice, zabave – kažu iz Eko Centra.
– Kao što i svi znamo u Mokošici (iako je sagrađena prije više od 30 godina) nedostaju društveni sadržaji – kino, kazalište, Dom kulture, plesnjak, disco-klub, kazalište lutaka, prostori za mlade… Na što naše udruge već dugo apeliraju. Već godinama se ovi društveni sadržaji obećavaju i obećavaju ali još uvijek ih nemamo, što je šteta s obzirom na preko 10 tisuća žitelja. Poseban problem je što mladi Mokošice nemaju svoje prostore, odnosno klubove gdje bi se mogli okupljati kada su školski praznici, kad je hladno ili kad kiša pada. Često nam uvečer mladi Mokošani navrate u naš Eko centar skloniti se i zagrijati se, kažu ‘nemamo nigdje poći osim u Eko centar’! – dodaju, te kažu da su zato obišli gotovo cijelo naselje Nove Mokošice i ukazali na sve što bi trebalo učiniti za našu djecu i naše mlade u Mokošici – kažu.

Ovo su naveli:
– postaviti fontane s pitkom vodom na sva dječja igrališta u Mokošici
– urediti i popraviti sva dječja igrališta u Mokošici
– osmisliti predio zelenog gaja ‘Šumice’ u park za odmor, kako odraslima, tako i mladima
– izravnati pod malonogomentog igrališta ‘Dub’ iznad niza garaža, obojati mu zidove primjerenim grafitima, obnoviti ga i popraviti mu ograde, postaviti nove branke, proširiti ga (postaviti tribine )
– hortikulturno urediti prostor ispod dječjeg igrališta ‘Tratinčica’ kod Eko parka
– izgraditi dugo obećavani Callisthenic park ili kod igrališta ‘Dub’ iznad niza garaža ili u ulici Između dolaca u Mokošici
– Pored igrališta za djecu i mlade obišli smo zajedno s predstavnicima Grada i predstavnicima udruga mladih Mokošice i budući prostor za mlade Mokošane, prostor bivše recikloteke odmah na ulazu u Novu Mokošicu, koji bi skorim uređenjem postao adekvatni prostor za mlade, za njihovo druženje, tribine, radionice. Mladi Mokošani zaista zaslužuju ne samo ovaj prostor, nego i ostale društvene sadržaje, jer se u zadnje vrijeme vrlo malo ulagalo za kvalitetniji život djece i mladih Mokošice – zaključuju Omblići.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist