Sport

MLAĐI JUNIORI PETI NA PH Mogu i moraju bolje…

Mladi Jugaši u Splitu

Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja osvojili su peto mjesto na završnom turniru Prvenstva Hrvatske koji se igrao u Splitu. U susretu za peto mjesto Jug je pobijedio POŠK-a 9:8, dok je dan ranije u susretu za plasman bio bolji od Medveščaka 9:5. Ostaje žal zbog loše odigranih utakmica u skupini jer ova je generacija, uz malo više koncentracije i sreće mogla više, pogotovo kada znamo da su Mornar i Primorje, ekipe koje su bile s nama u skupini, igrale u finalu.

– Šteta! Mornar je bolji, ali mi smo trebali biti u finalu umjesto Primorja. Nažalost, u utakmicama u skupini protiv Primorja i Mladosti smo kiksali i to se ne da ispraviti. Mi smo protiv Primorja vodili tri četvrtine. U te prve tri četvrtine smo primili samo jedan pogodak, a u zadnjoj četvrtini od četiri pogotka tri su Riječani postigli nakon odbijenih lopti. Nismo imali sreće u tim trenucima, ali sreća, tj. naša nesreća u tim trenucima nije razlog našeg poraza. – istaknuo je Mile Smodlaka, trener mlađih juniora Jug CO koji je dodao kako nije zadovoljan onim što se događalo u Splitu.

– Ovo je bio prvi turnir na kojem sam bio s njima od početka do kraja. Otvoreno ću kazati kako u ovoj generaciji postoje određene rupe u vaterpolskom razvoju, ali sam uvjeren da se velikim radom i prije svega zajedništvom puno toga da ispraviti. Ako ovi mladići budu ginuli u plivalištu jedan za drugoga i pokažu pravi jugaški karakter, mnogi će se iznenaditi. Oni mogu i moraju bolje. No, odluka je na njima – jasan je bio trener mlađih juniora.

Na naše pitanje kako je moguće da su skupine bile određene tako da uz najjačega Mornara, Primorje, Jug i Mladost odigraju ravnopravne utakmice, te da poslije dođu do samoga kraja i ‘pometu’ protivnike iz druge skupine Smodlaka je rekao kako i među trenerima u Splitu razgovaralo na istu temu.

– Nije mi jasno po kojem su ključu ždrijebane skupine, ali to nije naš problem. Raspravljali smo na tribinama, ali nitko mi nije dao konkretan odgovor. Jug uvijek mora ići na pobjedu, tko god bio s druge strane.

Na završnom turniru PH u Splitu mlađi juniori Jug CO su igrali u sastavu: Toni Jarak, Frano Ribar, Mario Bratoš, Toni Sambrailo, Bruno Pregelj, Jakob Merčep, Mauro Kolobarić, Ivan Njavro, Paulo Stabile, Ivo Brailo, Bruno Kontić, Antonio Radišić, Juraj Banić, Ivan Đerek, Matej Njirić i Antonio Šabadin. Vođa puta je bio Nenad Pecotić, pomoćni trener Miho Bobić.

Mornar BS osvojio je naslov prvaka Hrvatske pobijedivši u finalu Primorje 7:2. Mornarevci su u 5 nastupa zabilježili svih 5 pobijeda. Za najboljeg igrača i strijelca izabran je Marin Dašić (Mladost) dok je najbolji golman Petar Bratim (Jadran).

Za 1.mjesto:Mornar BS – Primorje EB 7:2
Za 3. mjesto: Šibenik – Jadran ST 3:5
Za 5. mjesto: OVK POŠK – Jug CO 8:9
Za 7. mjesto:Mladost – Medveščak 7:6

Tekst i foto: VK Jug / www.jug.hr

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist