Županija

Mladi ekonomisti posjetili Poduzetnički inkubator

Mladi ekonomisti posjetili Poduzetnički inkubator

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo je za studente prve godine diplomskog studija Sveučilišta u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Studentima je, u pratnji profesorice Ivone Vrdoljak Raguž, prezentiran rad i usluge koje pruža Centar za poduzetništvo i Poduzetnički inkubator Dubrovnik. Poduzetnički inkubator namijenjen je malim poduzetnicima početnicima koji nemaju vlastiti poslovni prostor te im pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora.

U inkubatoru su smješteni poduzetnici različitih djelatnosti – informatičke, marketinške, knjigovodstvene, dizajnerske djelatnosti te djelatnosti turističkih agencija.

Korisnici inkubatora, vlasnica obrta Koralj Jasna Gavrić te suvlasnik tvrtke Booking agent Igor Bulić su tijekom prezentacije studentima predstavili svoj ulazak u svijet poduzetništva, od same poduzetničke ideje do registracije, kao i samo značenje usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje. Nakon održane prezentacije, studenti su imali priliku obići sve prostorije Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik i upoznati se s ostalim poduzetnicima „stanarima“.

Svrha posjeta je, dakle, poticanje studenata na poduzetničke ideje, kako bi završetkom studija i sami postali poduzetnici, možda i stanari poduzetničkog inkubatora.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist