Politika

MLADI DUSTRA-E SRĐEVCIMA ‘Vaša strančica je krcata populistima i uništavačima’

MLADI DUSTRA-E SRĐEVCIMA 'Vaša strančica je krcata populistima i uništavačima'

Mladi DUSTRA-e uputili su priopćenje za javnost kojim se obraćaju Kandidacijskoj listi građana birača Srđ je Grad. Sve povodom jučerašnjeg priopćenja Srđevaca u kojem su se osvrnuli na lik i djelo čelnika DUSTRA-e Željka Raguža.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

-Dragi Srđevci!

Čitajući onaj vaš traktat, propustili smo nekoliko kolokvija na fakultetu, no srećom, nadoknadit ćemo sve to, pametni smo i uporni. Prije nego i ovo izvadite iz konteksta, upozoravamo vas da smo bili sarkastični, ne znamo poznajete li takve stilske figure u svom jednodimenzionalnom pogledu na svijet. Usput rečeno, poprilično ste i nepismeni i žalosno je da baš vi predstavljate djelatnike u kulturi, ako su vas oni uopće išta i zamolili jer iz prošlosti znamo da se volite gurati tamo gdje vas nitko nije zvao, sjetimo se samo vašeg fijaska s referendumom kojeg i dalje nosite ponosno kao stijeg i njime se dičite. „Ako čovjek ne mijenja mišljenje, ili je vrlo mudar ili je budala.“, možda ste čuli za tu uzrečicu, mi makar priznajemo da nemamo baš sve odgovore ovoga svijeta.

Vidimo da pratite lik i djelo Željka Raguža bolje od njegove vlastite majke, osnovat ćemo klub obožavatelja i ponuditi vam članstvo, ovakvim istupom ste to svakako zaslužili, makar ćete na licu mjesta imati podatke o njegovim kretanjima i intervjuima. Stavovi koje njegujete, teško da njima možete biti predstavnici stanara, a kamoli da vaša „organizacija“ iznjedri gradonačelnika. Funkcija zamjenika gradonačelnika je vama nedosanjani san.

Tipično za strančice poput vaše je da su krcate populistima i uništavačima koji nemaju konkretnu ideju kako provesti vlastiti dan, a kamoli u kojem smjeru povesti grad, kad ste se već dotakli populizma. Budući da se razbacujemo tko je što rekao na današnji dan prije 7, 8 ili 20 godina, recimo samo da je vaš istaknuti predstavnik davao opsežan intervju za jedne nacionalne novine nakon što ste na referendumu doživjeli potop. Kada je poslije silnog negativizma kako u ovom gradu ništa ne valja, novinar postavio protupitanje: ‘A što biste vi kada biste bili gradonačelnik’, vaš je uvaženi istaknuti predstavnik zanijemio i rekao: ‘Ne znam!! Teško pitanje!! Nisam razmišljao tako daleko!’

Pa samo nakon te izjave vas je trebalo poslati u ropotarnicu povijesti, ovo je primjer populizma jasan kao dan. Pljuj po svemu, ne nudi nikakva konkretna rješenja i usput na tuđem imenu zarađuj medijski prostor. Da vas podsjetimo, izbori su bili lani i građani su rekli svoje, a vi ste prošli poprilično loše. Građani su svojom demokratskom voljom odlučili pobjednike izbora i na taj način izdvojili ozbiljne od neozbiljnih političara, stoga ne očekujte da Željko troši svoje vrijeme na anonimuse. Je li u tome možda problem? Ma neee, vi se samo borite za djelatnike u kulturi. Aha. I onda je svizac zamotao čokoladu u omot. Iza ovog priopćenja stojimo mi studenti koji smo praktički politički početnici, a kada postanete ozbiljna stranka, možda vam se i obrate ozbiljni političari – priopćenje je mladih DUSTRA-e.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist