Aktualno

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

Turisti često na svojim putovanjima ispunjaju i neke svoje neispunjene želje. Tako je i mladi Argentinac koji je proteklog tjedna došao u Dubrovnik na par dana odvojio nekoliko sati i proveo ih volontirajući u Caritasu Dubrovačke biskupije.

Riječ je o tridesetdvogodišnjem psihologu Leandru Javieru Lorussu koji je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom.

-Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka Maria del Pilar volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi del los Santos Pedro y Cecilia u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku. I tako sam se našao ovdje – kazao je volonter.

Svjedoče djelatnici Caritasa i volonteri o vrlo otvorenom pristupu i spremnosti na dobro ovog mladog turista Argentinca koji je dobio zadatak složiti pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite unutar projekta ‘Ruke dobrote’ koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za potrebite.

Također, s obzirom na to da je psihologija njegova struka izrazio je želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. S djelovanjem ga je upoznala voditeljica Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu ‘Providnosti ususret’ u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

Tekst i foto: Marija Đurović/ Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist