Natrag
22.8.2017 07:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

12.8.2017 @ 20:09 Dulist Aktualno

Podijelite:

Turisti često na svojim putovanjima ispunjaju i neke svoje neispunjene želje. Tako je i mladi Argentinac koji je proteklog tjedna došao u Dubrovnik na par dana odvojio nekoliko sati i proveo ih volontirajući u Caritasu Dubrovačke biskupije.

Riječ je o tridesetdvogodišnjem psihologu Leandru Javieru Lorussu koji je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom.

-Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka Maria del Pilar volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi del los Santos Pedro y Cecilia u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku. I tako sam se našao ovdje – kazao je volonter.

Svjedoče djelatnici Caritasa i volonteri o vrlo otvorenom pristupu i spremnosti na dobro ovog mladog turista Argentinca koji je dobio zadatak složiti pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite unutar projekta ‘Ruke dobrote’ koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za potrebite.

Također, s obzirom na to da je psihologija njegova struka izrazio je želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. S djelovanjem ga je upoznala voditeljica Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu ‘Providnosti ususret’ u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

Tekst i foto: Marija Đurović/ Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana