Kultura

MJESEC HRVATSKOG JEZIKA Tribine u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

MJESEC HRVATSKOG JEZIKA Tribine u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

Na Međunarodni dan meterinskoga jezika, 21. veljače, započinje već tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatskoga jezika koja se na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Hrvatskoj obilježava od 2014. godine.

Ovogodišnji Mjesec hrvatskoga jezika Dubrovačke knjižnice obilježit će ciklusom od četiri tribine o jeziku na kojima će se razgovarati o modelu slojevitosti jezičnog identiteta čiju osnovicu čine vrednote, norme, kulturna i ideološka nadogradnja. Voditeljica tribina bit će dr.sc. Katja Bakija, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, docentica na Sveučilištu u Dubrovniku.

Prva tribina održat će se 22. veljače u 19 sati, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, a tematizirat će pitanja standardizacije hrvatskog jezika. Gost tribine bit će književni povjesničar i teoretičar književnosti te dugogodišnji lektor na Sveučilištu u Dubrovniku dr.sc. Antun Česko.

U nastavku Mjeseca hrvatskoga jezika, koji traje do 17. ožujka, na tribinama o jeziku gosti Dubrovačkih knjižnica bit će Đurica Drobac, novinar i urednik na HTV, akademski glumac Branimir Vidić Flika i akademik Stjepan Krasić, profesor povijesti na papinskom sveučilištu svetog Tome Akvinskog.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist