Sport

MITING ‘SVETI MIHOVIL’ Jugašima deset medalja u Šibeniku

MITING 'SVETI MIHOVIL' Jugašima deset medalja u Šibeniku

Plivački klub Jug otvorio je novu sezonu nastupom na mini Grand prix mitingu ‘Sv. Mihovil’ koji se održao proteklog vikenda u Šibeniku.

Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 21 kluba, a Jug je osvojio ukupno 10 medalja od kojih četiri zlatne, pet srebrnih i jedna brončana.

Najuspješniji predstavnik Juga na ovom natjecanju bio je mlađi kadet Vlaho Nenadić koji je osvojio čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlato je osvojio u disciplinama 100 leđno, 200 leđno, 400 slobodno i srebro na 800 slobodno.

Mlađi kadet Ivan Zeko doplivao je do zlatne medalje u disciplini 200 prsno, srebra na 100 prsno te je na 100 slobodno zauzeo 7. mjesto.

Kadet Marko Baletin osvojio je srebro na 400 slobodno, broncu na 100 leđno, a u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito je zauzeo 5. i 6. mjesto te je osvojio prva 3 boda za sezonski Mini GP poredak.

Mlađi kadet Roko Zvone bio je srebrni na 100 delfin te je zauzeo 4. mjesto na 100 slobodno i 7. mjesto na 100 leđno. Maro Šušić osvojio je srebro na 100 slobodno te je zauzeo 5. mjesto u disciplinama 100 prsno, 100 leptir i 100 leđno.

Inače, po HPS-ovom Mini Grand Prix sistemu za kadete i mlađe kadete održava se ukupno osam natjecanja tijekom sezone, od kojih četiri u 25-metarskom, a četiri u 50-metarskom bazenu. Natjecatelji trebaju nastupiti na barem šest natjecanja i to u raznolikim disciplinama da bi ušli u konačni poredak. Ideja je to kojom se navedenim mlađim dobnim kategorijama plivača žele omogućiti kvalitetna natjecanja tijekom cijele sezone na kojima bi nastupali u različitim tehnikama i dionicama te se na taj način razvijali.

Jugaši su u Šibeniku nastupili pod vodstvom trenera Matijane Staničić, Ivana Bilića i Andreja Drobca.

Sljedeći nastup plivači Juga imaju 21. i 22. listopada u Splitu gdje se održava Grand prix Jadran. Nastupaju seniori, juniori i mlađi juniori.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist