Sport

MITING ‘SV. KRŠEVAN’ Osam medalja za plivače Juga

MITING 'SV. KRŠEVAN' Osam medalja za plivače Juga

Plivači PK Jug osvojili su osam medalja na mitingu ‘Sv. Krševan’ koji se održao 18. i 19. studenog u Zadru.

Bio je to drugi po redu miting iz ovosezonske Grand prix (mini) serije na kojem je nastupilo oko 600 kadeta i mlađih kadeta iz Hrvatske i Slovenije. Obzirom na broj i kvalitetu natjecatelja, miting se po jačini može svrstati u rang državnog prvenstva za navedene uzraste.

Nastupilo je 33 jugaša, a rezultatima su se posebno istaknuli:

Vlaho Nenadić koji je u C kategoriji osvojio četiri odličja; tri zlata i srebro. U istoj kategoriji Maro Šušić koji je (u konkurenciji godinu dana starijih) osvojio dva srebra te Roko Zvone koji je osvojio broncu. Kod cura u C kategoriji Mara Moretti koja je sa godinu starijima osvojila broncu.

Vlaho Nenadić je osvojio zlato u disciplinama 100 leđno, 200 leđno, 100 slobodno te srebro u disciplini 100 prsno. Još je na 200 prsno bio šesti.
Maro Šušić je osvojio srebro u disciplinama 100 slobodno i 200 leđno te bio deseti na 200 prsno.
Roko Zvone ja osvojio broncu na 100 leđno te je bio šesti na 100 leptir, 7. na 200 leđno i 10. na 200 leptir.
Mara Moretti osvojila je broncu na 400 slobodno.

Naši plivači pokazali su zadovoljavajuću razinu forme te otplivali mnogo osobnih rekorda, a mnogi su se po prvi puta okušali u određenim disciplinama.

U A kategoriji (muški 2004., ženske 2005. godište) plasmane među deset najboljih ostvario je Marko Baletin koji je na 200 prsno bio četvrti, na 100 slobodno peti, na 400 mješovito šesti, na 400 slobodno sedmi, te na 800 slobodno deveti.
Baletin je u ukupnom poretku plivača dobivenog temeljem zbroja vrijednosti rezultata 4 discipline zauzeo sedmo mjesto od muških natjecatelja. Marko je time osvojio novih 5 bodova u ukupnom poretku Grand prix-a, te nakon druge od potrebnih šest postaja drži osmo mjesto.

U B kategoriji (muški 2005., ženske 2006. godište) plasmane među deset najboljih ostvario je Juraj Barčot koji je bio šesti na 200 prsno te deseti na 100 prsno.

U C kategoriji (muški 2006.-2007., ženske 2007.-2008.) uz Vlaha, Mara, Roka i Maru odlične nastupe imao je i Ivan Zeko koji je u bio peti na 200 prsno te osmi na 100 prsno.

Jug su u Zadru predstavljali: Marko Baletin, Juraj Barčot, Tonka Bušković, Bruno Carević, Andrija Cetinić, Luka Curić, Bruno Damić, Paula Damić, Elza Filipović, Luka Gvozden, Borna Jelčić, Ivan Kristović, Marta Lukšić, Patricija Maleš, Matej Marković, Paula Miloslavić, Mara Moretti, Vlaho Nenadić, Nikola Pasković, Maroje Purin, Ivan Radonić, Sandro Radošević, Petra Rudinović, Lovro Stanković, Toni Šarić, Antonio Šurković, Maro Šušić, Zita Tolj, Zoe Tolj, Marko Vuletić, Ivan Zeko, Marin Zeko i Roko Zvone.

U Zadru su ih vodili njihovi treneri Matiana Staničić, Andrej Drobac i Ivan Bilić.

Idućeg vikenda je na rasporedu Opće, juniorsko i mlađe juniorsko regionalno prvenstvo u Šibeniku.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist