DuList IN

MISS ADRIA SUMEJJA BRKOVIĆ Sviđa mi se istraživanje ljudske psihe

MISS ADRIA SUMEJJA BRKOVIĆ Sviđa mi se istraživanje ljudske psihe

Lijepa Dubrovkinja Sumejja Brković, između čak 250 prijavljenih djevojaka, osvojila je titulu Miss Adrie, natjecanje koje je pokrenuto 2016. godine.

Jedini žiri bili su glasači koji su svoj glas dali putem Facebook ‘lajkova’ te telefona, a naša kandidatkinja osvojila je 1438 glasova. Prijavljenih djevojaka bilo je iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine, a imale su između 18 i 25 godina. Sljedeći izbor za Miss Adria u ovoj godini, zahvaljujući Sumejjinoj pobjedi, održat će se u Dubrovniku u hotelu Rixos Libertas, a sudjelovat će i djevojke iz još tri zemlje: Albanije, Italije i Slovenije.

– Mene je prijateljica ‘tagirala’ u post Miss Adrie, a ja sam bacila oko, iz čiste znatiželje. Vidjela sam da se dosta cura prijavilo, što me iznenadilo, a još je jedna djevojka iz Dubrovnika bila uključena. Prijateljice su me ohrabrivale i govorile kako će skupiti ljude da glasuju pa su me nagovorile i ja sam poslala nekoliko amaterskih fotografija. Nakon toga je počelo proslijeđivanje fotografija i tako se to raširilo te sam skupila dovoljno glasova za plasman u finale. Nikad se prije nisam bavila manekenstvom i potpuni sam amater što se toga tiče, a dosta cura je imalo prethodno iskustvo, vidjela sam čak da je jedna od prijavljenih bila prva pratilja Miss Hrvatske te Miss Slavonije – istaknula je Sumejja.
Zanimljiva Miss Adrie je 21-godišnja studentica psihologije u Sarajevu, a trenutno je na trećoj godini studija. Planira upisati i dodatne dvije godine magisterija, a zainteresirana je za specijalizaciju kliničke psihologije.

‘Želim raditi kao psihologinja’
– Trenutno mi je primaran fakultet. Na trećoj sam godini i sada mi slijedi drugi ciklus, to mi je jako važno. Ako se pruži kakva prilika što se tiče manekenstva, prihvatila bih je, ali tek nakon fakultetskih obaveza. Već od drugog razreda srednje škole željela sam upisati psihologiju. Dosta sam o tom studiju razgovarala s profesoricom iz srednje škole, Suadom Salčić. Svidjelo mi se istraživanje ljudske psihe i sve oko toga me zainteresiralo. Od tada nisam promijenila mišljenje pa sam tako upisala baš psihologiju. Voljela bih raditi u struci, a posebno mi je zanimljiva klinička ili dječja psihologija – rekla je Sumejja te dodala kako se baš za Sarajevo odlučila jer je i kao dijete odlazila u taj grad te ga poznaje. Dvoumila se između Zagreba i glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali Sarajevo je na kraju ipak prevagnulo.

– Našla sam tamo nekoliko prijateljica i jako smo dobre sad već nakon tri godine druženja. Lijepo mi je. Međutim, ipak bih se vratila ovdje nakon studija jer su veće mogućnosti za posao u Hrvatskoj – rekla je Miss Adrie te dodala kako bi jednog dana voljela samostalno raditi kao psihologinja, ali za to treba dosta iskustva i novaca pa je plan početi raditi primjerice u školi ili u bolnici.

Studij, uživanje i rad

Na pitanje o dečku razdragano se nasmiješila i rekla kako mu je bilo jako drago što je osvojila ovu titulu.

– Dečko je bio iznenađen na prvu, onda mu je bilo drago, angažirao je i svoje prijatelje da glasaju. Za doček Nove godine bila sam u Sarajevu s dečkom i užim krugom prijatelja, i bilo je lijepo, prava mala kućna zabava. U ovoj godini se nadam da ću završiti prvi ciklus studija, ljeti uživati i raditi, i naravno sudjelovati u organizaciji Miss Adria 2017. Izbor će se održati krajem listopada u hotelu Rixos Libertas, finale će trajati deset dana, a sudjelovat će djevojke iz sedam država – istaknula je Sumejja te dodala kako će vjerojatno glasovanje biti moguće telefonskim putem, a bit će organiziran i prijenos uživo, te će cijela organizacija biti podignuta na veću razinu.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist