Sport

Mirjana Vreća: Vjerujem u ekipu, cure daju i više od 100 posto!

Mirjana Vreća: Vjerujem u ekipu, cure daju i više od 100 posto!

Strepilo se za sudbinu ŽOK Dubrovnik u krugovima ljubitelja odbojke u gradu na početku sezone. Prvi sastav doslovno se rasuo, tek četiri seniorke ostale su u klubu. Sva težina rada i odgovornosti pao je na mlađe i neiskusnije igračice, većinom kadetkinje i mlađe kadetkinje, koje su tako ‘odjednom’ dobile veliku priliku za dokazivanje. Trenerica Mirjana Vreća za cilj je postavila ostanak u ligi, najavila mukotrpnu borbu za bodove utakmicu po utakmicu. I baš tako, utakmicu po utakmicu, Dubrovkinje su u Drugoj jakosnoj skupini 1-A Hrvatske odbojkaške lige igrale sjajno, otvorile seriju koja do prošlog vikenda iznosi devet pobjeda u nizu, bez poraza! Ovosezonski cilj je time ispunjen, Dubrovkinje će i dogodine igrati prvoligašku odbojku. Ako, kao i dosad, budu spretne i moćne, mogle bi ove sezone daleko dogurati, čak se pomalo sramežljivo spominje i plasman u doigravanje za prvakinje Hrvatske. O tome, ali i sjajnoj atmosferi koja vlada u ekipi, kratko smo razgovarali s trenericom Mirjanom Vreća.

Posljednje slavlje stiglo je u Osijeku, bilo je glatkih 3:0 protiv domaćinki. Kako gledate na taj najnoviji uspjeh?
– U Osijeku je očekivano bila jedna od težih utakmica, s ozbirom da smo imali tri teška gostovanja u Slavoniji za redom. Svu snagu i energiju su cure dale da osvojimo tri boda, tako da im mogu čestitati na borbenosti.

U novu sezonu ušli ste u pomlađenom sastavu?
Prije početka sezone ostali smo bez šest članica prve ekipe. Nismo razmišljali o novcu i pojačanjima. Htjeli smo pokušati s ovim mladim curama, vidjeti možemo li ostati u ligi. Na početku sezone sam rekla da će nam biti teško, ali sam i vjerovala u njih. Znala sam da opstanak sigurno možemo izboriti. Pokazalo se da se rad isplatilo, jer one uopće nisu imale pauzu. Liga im je završila u veljači i naporno su radile. Svaki dan su stjecale sve više povjerenja da mogu to odigrati i sad se sve vratilo na najbolji mogući način.

Jeste li se nadali da ćete nakon devet kola imati 26 bodova na kontu?
Ne, to nismo. Nama je glavni cilj bio opstanak u ligi i išli smo utakmicu po utakmicu. Cure su marljivo radile, slušale su što smo se dogovarali na treninzima. Ove godine je karakteristično da je atmosfera u ekipi sjajna, cure nekad daju i više od 100 posto.

Vodeći ste u svojoj skupini, bježite Novoj Gradiški 5 bodova. Kako gledate na iduće dvije utakmice, domaći meč s Rijekom i gostovanje u Kostreni?
Uvijek idemo utakmicu po utakmicu, tako gledamo i na ta dva meča. U subotu nam slijedi Rijeka, mlada ekipa koja za trenera ima bivšeg izbornika hrvatske odbojkaške reprezentacije Lovrinova. Sigurno s njima jako kvalitetno radi. U zadnje vrijeme su zaredale s pobjedama, s Novom Gradiškom su igrale 2:3, osvojile bod, što znači da će biti vrlo teška utakmica i izjednačena utakmica. Ali moram ponoviti – vjerujem i svoje cure i nadam se da ćemo se do te utakmice uspjeti odmoriti od teških putovanja i kvalitetno pripremiti.

Bacimo barem malo oko na budućnost. Što slijedi nakon te dvije utakmice?
Nakon toga slijede nam još tri utakmice u Drugoj jakosnoj skupini, nakon čega se stvaraju dvije skupine po četiri ekipe, u koje se prenose samo međusobni bodovi. Mi ćemo, možemo reći, biti u gornjoj jakosnoj skupini. Tada se opet igra ‘svatko sa svakim’ i onda prve dvije ekipe idu u Play Off za prvakinje Hrvatske, zajedno s ekipama iz Prve jakosne skupine. Tamo su ekipe poput Poreča, Mladosti, Marine Kaštela.

Prema dosad učinjenom, očekujete li veći odaziv publike u subotu?
Mislim da su cure svojim igrama zaslužile da ih dođe podržati malo veći broj navijača. I ove godine navijača je više nego lani. To su sve mlade cure iz grada, imamo u ekipi tri kadetkinje 1998. i 1999. godište, u prvoj ekipi imamo i četiri cure 2000. godišta. Pozivam sve sugrađane da dođu pogledati utakmicu i podržati našu ekipu.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist