Crna kronika

MIRJANA KRISTOVIĆ Kazna je preblaga!

Mirjana Kristović djeca Centar za socijalnu skrb

Smanjena mu je kazna na ispod zakonske minimalne, dakle dobio je četiri godine, a minimalna je deset godina. Naravno, naznačeno je kako je bio smanjeno ubrojiv, vidno alkoholiziran, no svejedno smatram kako je kazna – preblaga! – kazala nam je u razgovoru Mirjana Kristović nakon današnjeg svjedočenja.

– Gledajte, on je već sedam i pol mjeseci odradio, još tri godine i pet mjeseci i gotov je, prema ovoj kazni. Njegova odvjetnica po službenoj dužnosti istaknula je kako će se žaliti na kaznu. Naime, on je još u pritvoru, to jest ostaje u pritvoru ovo vrijeme u kojem ima pravo na žalbu. Odlučeno je da ga se ne može pustiti na slobodu jer bi možda opet ponovio nešto ovakvo. Uzmite u obzir da je on pušten iz pritvora, napio se, te napravio meni ono što je napravio te noći – kaže Mirjana.

– Dakle, zadržavaju ga upravo zbog činjenice kako je bio pijan te noći, no kakvu to sliku daje drugima? Učini što god želiš i onda se opravdaj da si bio pijan? – ogorčena je Mirjana, koja dodaje i to kako mu je potrebna nužna medicinska pomoć radi alkoholiziranosti.

Cijeli postupak je, kako saznajemo, trajao od devet do iza 14 sati, a svjedočile su Mirjana, njezina svekrva, te se pročitao i iskaz susjeda koji je kobne noći Mirjanu odvezao na Hitnu pomoć. Također, sudjelovali su i sudski vještaci za Mirjanu i za Iliju, koji su ponovili svoje iskaze vještačenja.

 

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist