Županija

Ministrica Žalac potpisala ugovore vezane za zdravstvo vrijedne 25,9 milijuna kuna, uskoro ćemo dobiti OHBP!

Ministrica Žalac potpisala ugovore vezane za zdravstvo vrijedne 25,9 milijuna kuna, uskoro ćemo dobiti OHBP!

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je u petak u Dubrovniku dva ugovora o sufinanciranju projekata iz područja zdravstva vrijedna 25,9 milijuna kuna sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem.

Ukupna vrijednost projekta ”Objedinjeni hitni bolnički prijem Dubrovnik” iznosi 21,9 milijuna kuna, od čega je 93 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (OPKK). Cilj projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete.

– U ime svih djelatnika želim izraziti zahvalnost timu koji je sudjelovao u razvoju ovog projekta. Ovaj hvale vrijedan projekt će dati novu kvalitetu koju dubrovački stanovnici i gosti zaslužuju. Hitni bolnički prijem je nesto s čime se većina gostiju prvo susreće u bolnici i nadam se da će s ovim početi novo razdoblje – rekao je ovom prilikom Bekić.
Projekt ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije” također će biti sufinanciran bespovratnim sredstvima iz OPKK i to u iznosu od 75 posto, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3,9 milijuna kuna. Partneri Dubrovačko-neretvanske županije na ovom projektu su Dom zdravlja ”Dr. Ante Franulović” i Dom zdravlja Dubrovnik,a cilj projekta je osigurati bolju primarnu zaštitu obiju Domova zdravlja i koncesionara te smanjiti upućivanje u bolnice za najmanje 15 posto.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za još jedan veliki projekt.
– Mi očekujemo uskoro još jedan veliki projekt, tzv. Dnevne bolnice u Metkoviću vrijedan 50 milijuna kuna. Jučer smo potpisali projekt vrijedan 25 milijuna kuna, a sve smo to dobili jer smo kroz našu razvojnu agenciju i upravne odjele osposobili ljude za povlačenje sredstava. Bit ćemo sigurno najbolja županija po pitanju povlačenja sredstava iz EU fondova – rekao je Dobroslavić.

Ministrica Žalac poručila je svima kako se uloženi trud najbolje vidi iz količine povučenih sredstava.
– Ovo govori sve o tome na koji način pripremati projekte. Trud i rad se vidi u količini povučenog novca. Nedavno smo pri Ministarstvu osnovali Upravu za otoke, a očekujemo kako ćemo uskoro potpisati ugovor za Dnevnu bolnicu. Moram istaknuti večerasnje otvaranje zgrade C Zračne luke Dubrovnik, ali i skoru izgradnju Pelješkog mosta. Važno je imati i male projekte u ruralnim područjima, ali i velike infrastrukturne projekte – rekla je Žalac.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist