Grad

Ministrica: Dubrovnik rekorder po broju riješenih legalizacija

Ministrica: Dubrovnik rekorder po broju riješenih legalizacija

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je danas u Dubrovniku kako je dubrovački upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje najefikasniji u Hrvatskoj što se tiče rješavanja predmeta legalizacije.

”Danas je Grad Dubrovnik od svih naših ureda najbolji. Mi u realnom vremenu možemo vidjeti koliko je stanje pravomoćnih rješenja i bila je dugo borba za prvo mjesto između Vukovara i Dubrovnika i to je bilo svojevrsno natjecanje”, rekla je Mrak Taritaš te dodala kako je takva kompetitivnost dobra za građane.
”Dubrovnik će ovim tempom sve svoje predmete riješiti do kraja godine iako je plan Ministarstva bio da se do kraja godine riješi 60 do 70 posto predmeta”, rekla je Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja.

Pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silva Vlašić istaknula je kako je Grad Dubrovnik primio oko 5 i pol tisuća zahtjeva za legalizaciju, te kako je riješeno već njih 68 posto.

”Naš plan je do kraja godine riješiti cjelokupnu legalizaciju. Najvećim dijelom rješavamo zahtjeve pozitivno, a slučajevi koji se odbijaju mogu se nabrojiti na prste jedne ruke”, rekla je Silva Vlašić te dodala kako primjerice ne mogu legalizirati građevine u pomorskom dobru ili na koridoru neke ceste.

Anka Mrak Taritaš istaknula je i važnost projekta e-dozvola putem kojeg svi građani mogu vidjeti status njihovog zahtjeva za dozvolom te najavila kako će taj sustav u potpunosti profunkcionirati do kraja ove godine.
Inače, ministrica graditeljstva u srijedu je kao članica Predsjedništva HNS-a dala i potporu HNS-ovom kandidatu Andru Vlahušiću kao kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika na prijevremenim izborima koji će se održati u nedjelju 8. ožujka.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist