Crna kronika

Ministarstvo: Potraga se nastavlja i jutros, noćas pretraživana priobalna područja

Ministarstvo: Potraga se nastavlja i jutros, noćas pretraživana priobalna područja

Akcija traganja i spašavanja za nestalima u nesreći u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika nastavila se jutros jednakim intenzitetom kao i u srijedu, i jedna je od rijetkih koja se nije prekidala tijekom noći, potvrdili su u četvrtak ujutro iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

– Nema nikakvih novosti, ali potraga nije niti prekinuta. Tijekom noći je odrađivana smanjenim intezitetom zbog uvjeta. Pretraživana je morska površina u priobalnim predjelima. Danas nastavljamo isto kao i jučer. Što se tiče rezultata osim jučer pronađenog tijela trećeg preminulog nema nikakvih informacija – rekao je službeni izvjestitelj u slučajevima izvanrednih događaja na moru pri MPPI, Davor Radas.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je jučer o pronalasku tijela još jedne nestale osobe sa gumenjaka, koji je sudjelovao u ovoj teškoj pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine kada se gumena brodica sa devet članova posade sudarila sa brodom Danče iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, koji je u tom trenutku obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu.

U Dubrovnik je u srijedu ujutro došao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima koji su se sastali s voditeljima potražnih timova. Butković je izrazio sućut obiteljima i bližnjima smrtno stradalih u sklopu davanja izjava za javnost nakon povratka iz obilaska pozicije pomorske nesreće i područja potrage.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist