Županija

Ministar Tolušić obišao gradilište Zračne luke Dubrovnik

Ministar Tolušić obišao gradilište Zračne luke Dubrovnik

Ministar Tolušić posjetio Zračnu luku Dubrovnik, trenutno najveći EU projekt u Hrvatskoj
Razvoj Zračne luka Dubrovnik jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj i primjer uspješnog projekta u sektoru prometa koji će se realizirati uz pomoć EU sredstava.

Ukupna vrijednost trenutno najvećeg EU projekta u Hrvatskoj iznosi čak 1.114.694.605,00 kuna, od čega je 947.490.414,25 kuna osigurano iz EU fondova, javljaju iz ministarstva.
Za vrijeme službenog posjeta Dubrovniku, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić posjetio je Zračnu luku Dubrovnik. – Primarna funkcija ovog velikog EU projekta je prometno povezivanje, ali dugoročno, ovim projektom omogućit će se daljnji razvoj turizma i rast gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele regije –  izjavio je Tolušić.
Zračna luka Dubrovnik ima ključnu ulogu u osiguranju pristupačnosti županije turistima, posebno uzimajući u obzir da više od 65% turista dolazi zračnim putem. Isto tako, trenutno ne može prihvatiti predviđeno povećanje prometa jer su njezini kapaciteti već na granici iskorištenosti. Upravo je iz tog razloga projekt ‘Razvoj Zračne luke Dubrovnik’ među važnijim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj. Radovi su započeli u veljači 2014. godine, u okviru Operativnog programa Promet 2007.-2013., a projekt se nastavlja provoditi i u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Završetak radova očekuje se sredinom 2019. godine, a do tada će se u potpunosti izgraditi preostali dio Pristanišne zgrade, rekonstruirati uzletno-sletna staza, staza za vožnju i stajanje te putnički terminal s nadstrešnicom. Time će Zračna luka Dubrovnik postati jedna od najboljih i najmodernijih u cijeloj regiji.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist