Županija

Ministar Marić: Tvrđavu na Prevlaci ćemo prepustiti Konavlima

Ministar Marić: Tvrđavu na Prevlaci ćemo prepustiti Konavlima

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je u srijedu u Dubrovniku kako će do kraja godine prepustiti tvrđavu na Prevlaci na korištenje Općini Konavle, a potom će je obnoviti Društvo prijatelja dubrovačke starine i u nju najvjerojatnije smjestiti muzej.
Nakon sastanka sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i predstavnicima lokalnih samouprava na jugu Hrvatske, Marić je istaknuo kako se razgovaralo o pet ključnih projekata vezanih za nefunkcionalnu državnu imovinu.
– Razgovarali smo o pet projekata i načelno ih podržavamo. Ovo je prvi pokušaj da se riješe ti problemi. Do kraja godine riješit ćemo svih pet projekata. Uskoro ćemo pripremiti odluku kojom će se za Dnevnu bolnicu u Metkoviću dati zgrada bivšeg suda. Općini Pojezerje ćemo dati na poklon nekretninu koja je van funkcije. Potičemo sve takve projekte, a želimo da država bude što bliža županijama i gradovima. Podržat ćemo izgradnju Turističko-ugostiteljske škole u Dubrovniku i interesantan projekt tvrđave Prevlaka. Sramota je za sve da je takav objekt zapušten i uništen. Cijenimo napore Općine Konavle da obnovi tvrđavu. Kad nam Ministarstvo obrane prepusti taj objekt dat ćemo ga na upravljanje Općini Konavle – rekao je Marić te dodao kako se razgovaralo o prepuštanju zemljišta za poslovnu zonu u Lumbardi.
Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je ovo bio prvi u nizu takvih sastanaka, a izrazio je zadovoljstvo postignutim.
– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo se dogovorili oko načina rješavanja. Moram iskazati svoj dojam da ćemo riješiti većinu ovih predmeta vrlo brzo. Neki su komplicirani, ali svi se mogu riješiti – rekao je Dobroslavić.
Zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je riječ o investiciji vrijednoj nekoliko milijuna kuna.
– DPDS je istaknulo da je spremno preuzeti brigu o tvrđavi na Prevlaci i napraviti u njoj muzej. Tu bi radili ljudi koji žive u okolici i tako sebi priskrbiti za život. Ministar nam je dao podršku, a po svemu sudeći to će se do kraja godine riješiti. Društvo će u tvrđavu uložiti nekoliko milijuna kuna –  rekao je Lasić.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist