Aktualno

MINISTAR BUTKOVIĆ ‘Žalbe za Pelješki most bit će riješene kroz mjesec i pol dana’

MINISTAR BUTKOVIĆ 'Žalbe za Pelješki most bit će riješene kroz mjesec i pol dana'

– Žalbe će malo usporiti postupak početka radova na Pelješkom mostu. Radi se o najbitnijem projektu u Hrvatskoj, velikom projektu koji je sufinanciran od strane Europske komisije i takve postupke Državna komisija rješava brže – rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– Po mojoj procjeni, nakon što Hrvatske ceste odgovore na žalbu, očekujem da bi se to moglo riješiti u roku od mjesec do mjesec i pol dana – istaknuo je Butković u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave zaprimila je 22. siječnja žalbu austrijske tvrtke Strabag na odluku Hrvatskih cesta o izboru kineskog konzorcija za izvođača radova na Pelješkom mostu.

Prema pisanju medija, žalio se i drugi ponuditelj – talijanski Astaldi i turska tvrtka IC Ictas. Po riječima Butkovića, nakon rješavanja žalbe odluka će postati pravomoćna, a potom se ide u potpisivanje ugovora te bi vjerojatno na proljeće mogli početi radovi. Ponovio je da je rok za dovršenje gradnje Pelješkog mosta tri godine, ako se potvrdi odluka o izboru kineskog konzorcija, dok je rok za završetak ostalih faza projekta prometnica po Pelješcu 2022. godina.

Izvor: HRT

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist