Crna kronika

Ministar Butković: Potragu za nestalima otežava loše vrijeme!

Ministar Butković: Potragu za nestalima otežava loše vrijeme!

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izrazio je sućut obiteljima poginulih i nestalih u pomorskoj nesreći koja se u utorak navečer dogodila u Koločepskom kanalu, a istaknuo je kako u operaciji traganja koju otežava loše vrijeme sudjeluje devet plovila Policije, Lučke kapetanije i privatna plovila, kao i helikopter i ronioci MUP-a.
Butković je istaknuo kako se gumenjak kretao iz Uvale Pakljena prema Brsečinama u trenutku kada je došlo do sudara.
– Ono što sada znamo je da su poginule dvije osobe i ovim putem izražavam sućut. Dvije osobe su ozlijeđene i zaprimljene su u Opću bolnicu Dubrovnik, a za pet osoba se traga. U akciji traganja i spašavanja sudjeluje devet plovila Policije, Lučke kapetanije i nešto privatnih plovila, helikopter i ronioci MUP-a. Otežano je traganje i spašavanje zbog južnog vjetra brzine od 25 do 35 čvorova – rekao je Butković te dodao kako istragu vodi DORH u suradnji s MUP-om, a paraleleno s time provodi se upravna i sigurnosna istraga.
Ministar je ustvrdio kako se trenutno pretražuje cijelo područje Koločepskog kanala, a odgovarajući na novinarska pitanja Butković je odgovorio kako su obaviještene obitelji unesrećenih, ali samo onih kojima je utvrđen identitet.
Lučki kapetan Mato Kekez rekao je kako je brod ”Danče” bio pravilno označen i specijaliziran za traganje i spašavanje i prijevoz bolesnika.
– Takve brodove moramo imati, ne smijemo riskikirati. Danče je i sada u potrazi, skupa s brodovima policije i privatnim plovilima – rekao je Kekez te dodao kako je bolesnik koji su prevozile Danče prebačen putem broda linije Sobra- Prapratno.
Prema još uvijek neslužbenim informacijama, u nesreći u utorak oko 21,20 sati, poginuli su muškarac A.P., ujedno i vlasnik ugostiteljskog objekta na otoku Šipanu, i djelatnica restorana J.K., dvije osobe su ozlijeđene, a za pet osoba se intenzivno traga.
U gumenjaku dužine sedam metara koji se sudario sa službenim brodom Lučke kaptanije ”Danče” bilo je ukupno devet osoba, svi hrvatski državljani. Dvije osobe koje su ozlijeđene, ali su preživjele su muškarci (1959.) i i (1964.) iz Rogotina i Kule Norinske. Oni su prevezeni u dubrovačku Opću bolnicu
– Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno – rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.
Kako su noćas izvijestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, teška pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod dubrovačke Lučke kapetanije ”Danče” bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist