Sport

Mini rukometašice s Korčule zlatne u Karlovcu!

Mini rukometašice s Korčule zlatne u Karlovcu!

Sjajan uspjeh postigle su mini rukometašice Rukometnog kluba ‘Korčula’ 17. po redu Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Karlovcu.

Djevojčice trenerice Janje Lozice osvojile zlatnu medalju u svojoj kategoriji (super-mini rukomet) nakon što su u svih sedam utakmica postigle sedam pobjeda. Pod rukometnim naletima i golovima malih korčulanskih rukometašica redom su ‘padale’ vršnjakinje Jamnice Pisarovina, Buja, Bjelovara, Vinodola, Lokomotive, Zrinjskog i u finalu Samobora. Uz ekipni naslov i Marija Sardelić izabrana je za najbolju igračicu prvenstva u toj kategoriji, a korčulanska vratarica Lana Vilović i u najbolju petorku prvenstva!

‘Cure su doista odlično odigrale bas svaku utakmicu i to od početka pa do kraja. Sve su to bile uvjerljive pobjede, tek je u onoj odlučujućoj protiv Samobora bila to tijesna pobjeda, iako smo cijelo vrijeme imali nekoliko golova prednosti.’ rekla nam je kratko presretna trenerica Janja Lozica dodajući da su korčulanske mini rukometašice i u Karlovcu kao i uvijek imale podršku brojčano male, ali jake i bučne navijačke ekipe od nekoliko roditelja.

‘U društvu’ osvojenih pehara plaketa i zlatnih medalja, okićeni pobjedničkim ‘krunama’ na glavama i u odličnom raspoloženjusigurno će svima skupa puno lakše i brže ‘pasti’ naporan noćni put povratka u Korčulu koje ih je čekao odmah nakon finalne utakmice…

Na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu e sudjelovalo je gotovo 200 ekipa, a kategoriji gdje su Janjine djevojčice bile najbolje igralo je čak 40 ekipa!

Za Korčulu su igrale: Nina Bonifačić, Lana Vilović, Nina Bošković, Matea Andreis, Lucija Skokandić, Kristina Sardelić, Marija Sardelić

Trenerica: Janja Lozica

Predsjednik kluba: Vjeran Filipi

Rezultati:

Korčula-Jamnica Pisarovina 20:3

Korčula-Buje 11:6

Korčula-Bjelovar 12:6

Korčula-Vinodol 12:5

Korčula-Lokomotiva 12:7

Korcula-Zrinski 12:5

Korcula-Samobor 13:12

FOTO u Galeriji slika: RK ‘Korčula’

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist