Sport

MIMOZA KUP Jugašima osam zlata i pet rekorda

MIMOZA KUP Jugašima osam zlata i pet rekorda

Prva ekipa Plivačkog kluba Jug osvojila je ukupno 14 medalja na Otvorenom prvenstvu Crne Gore, koje se proteklog vikenda održalo u Herceg Novom.

Na natjecanju, na kojem su nastupila 392 natjecatelja iz 32 kluba iz Crne gore, Srbije, Albanije, Kosova, BiH, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, Nastupilo je 14 Jugaša – Mihael Vidojević, Đivo Matović, Filip Zalović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Vincencija Violić, Ana Lučić, Frane Miloslavić, Adriana Marinović, Gracija Filipović, Mihaela Hapan i Doris Radošević – koji su osvojili 8 zlatnih, 3 srebrne te 3 brončane medalje, a srušili su čak pet rekorda prvenstva.

Sa 6 medalja (5 zlata i bronca) Michel Brassard bio je najuspješniji Jugaš, ujedno i najuspješniji plivač natjecanja. Slavio je u U15 kategoriji u utrkama 100, 200 i 400 slobodno uz nove rekorde prvenstva te na 100 delfin.

Godinu dana mlađi Mario Šurković osvojio je ukupno 5 medalja. U mlađoj kategoriji bio je najbolji na 100 i 200 leđno uz nove rekorde prvenstva te drugi na 100 slobodno i treći na 50 slobodno. U apsolutnoj kategoriji bio je treći na 100 leđno.

Najstariji Jugaš Mihael Vidojević bio je brončani u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 leđno, dok je najuspješnija ženska predstavnica Frane Miloslavić u apsolutnoj kategoriji doplivala do zlata na 400 slobodno te do srebra u utrci 200 slobodno.

Na korak do medalje bile su Vincencija Violić i Ana Lučić koje su zauzimale 4. odnosno 5. mjesta.

-Za mušku ekipu ovo natjecanje označilo je kraj zimske sezone, dok žensku ekipu 11. i 12. ožujka očekuje nastup na Ekipnom B prvenstvu u Zagrebu – ističu iz PK Juga.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist