Crna kronika

MILO MEŠTROVIĆ: Odmah sam vidio, bit će nevolje!

MILO MEŠTROVIĆ: Odmah sam vidio, bit će nevolje!

Brzom reakcijom gospara Milivoja Mila Meštrovića, umirovljenog kontrolora leta, koji je s prijateljem ribao na Grebenima izbjegnuta je veća havarija brodice New Kama, koja je sinoć nasukala na Grebenima.

– Rib’o sam s prijateljem na Grebenima, i odjednom iz pravca Cavtata vidim da je jahta skrenula i ide između bove upozorenja i Palacea. Odmah sam promislio: Đe će ovaj? I znao sam da će biti nevolje. Kad je udario u hrid jahta je poskočila. Odmah sam upalio motor i otišao do njih. Na jahti je bilo četvero djece, koja su plakala i to mi je bilo najgore. Nastala je panika, a uspaničio se i sam skiper. Sve sam ih prebacio u mene u barku i zvao pomoć – priča nam Milo Meštrović.

– Rekao sam im da će jahta potonuti ako ne dođu što prije – prepričava nam sinoćnju dramatičnu situaciju gospar Milo.
Do dolaska pomoći rekao sam skiperu da upali sve pumpe na brodu kako bi se što više mora ispumpalo. Potom je došao lučki kapetan i sve preuzeo, a ja sam svih devetero putnika s kuferima ukrcao na barku i odveo ih ispred Hotela Lapad. Našalio sam se kad su se ukrcali kako ću sad ja potonuti – govori Meštrović.

Inače, nakon dojave o nasukavanju jahte na hrid ispred Palacea na mjesto događaja upućen je brod za pomoć i dostavu na moru EmergenSea, koji je potom iskoordinirao cijelu akciju. Pozvani su vatrogasci s dvije pumpe, nazvan je direktor ACI marine u Komolcu, gdje je jahta otegljena, radi pripreme dizalice, a brod Danče pratio je tegljenje. Na ulazu u Omblu jedan od brodova EmergenSea preuzeo je tegljenje. U Komolcu je skoro cijelu noć trajala akcija izvlačenja jahte na suhi vez.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist