Natrag
23.1.2018 07:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Miljenić proveo nadzor u Zatvoru

12.4.2012 @ 8:21 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske provelo je krajem prošlog mjeseca upravni nadzor u Zatvoru u Dubrovniku povodom

opsežnog pisma zatvorenika i službenika tog zatvora o navodnim nezakonitostima i nepravilnostima, o čemu su posljednjih dana izvještavali mediji – javljaju iz ovog Ministarstva.

Odmah po saznanju za navodne nezakonitosti i nepravilnosti u dubrovačkom zatvoru ministar Orsat Miljenić formirano je sedmeročlano povjerenstvo kojeg čine dvije službenice Ministarstva, troje službenika Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i dvojice sudaca Županijskog suda u Dubrovniku.

Nadzor je proveden 29. i 30. ožujka, a povjerenstvo će uskoro dovršiti svoje izvješće.
– O rezultatima provedenog nadzora Ministarstvo će obavijestiti javnost. Izvješće povjerenstva bit će dostavljeno Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, koje je također obaviješteno o pismu u kojem se uprava dubrovačkog zatvora proziva zbog navodnih nezakonitosti i nepravilnosti – ističe se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao – novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem…


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana