Županija

Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani, povećanje prometa čak 20 posto!

Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik dva tjedna ranije nego lani, povećanje prometa čak 20 posto!

Milijunti putnik u Zračnoj luci Dubrovnik, Kanađanin Cameron Neil Smith sletio je u četvrtak ujutro na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula, a ove godine milijunti putnik stigao je dva tjedna ranije nego lani.

Kako je ovom prilikom istaknuo direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić, doček milijuntog putnika prije je označavao vrhunac sezone.
– Ove godine to je čak dva tjedna ranije nego lani. Brojke dosada su fantastične, imamo 20 posto povećanje prometa, a sada imamo milijuntog putnika ranije nego ikada dosada. Ovaj mjesec ćemo imati oko 400 tisuća putnika, možda i više, a to nas trasira prema premašivanju brojke od dva milijuna putnika što bi se moglo dogoditi već u listopadu – rekao je Tolić.

Ustvrdio je i kako su nedavno otvorene ponude za 100 milijuna eura vrijedan natječaj za radove na zračnoj strani Zračne luke, te dodao kako su se javila dva velika konzorcija, Kolas i Strabag.
‘-Tko god bude izabran imat ćemo kvalitetnog izvođača – rekao je on.

Cameron Neil Smith nije krio zadovoljstvo činjenicom da je upravo on milijunti putnik.
– Prvi put sam u Dubrovniku, ostat ću oko tri tjedna. Planiram i posjet Crnoj Gori, a ostatak vremena ću jednostavno istraživati Grad – rekao je on.
Inače, Zračna luka Dubrovnik prošlu godinu završila je s 1,99 milijuna putnika.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist