Grad

Milijunta putnica u Luku Dubrovnik uplovila dva dana ranije nego 2016.

Milijunta putnica u Luku Dubrovnik uplovila dva dana ranije nego 2016.

Luka Dubrovnik ove je srijede dočekala svog milijuntog putnika dva dana ranije nego 2016. godine.

Milijunta puntica, Amerikanka Barbara Rogers iz Los Angelesa u grušku je luku uplovila u podne brodom Krilo Star. Barbari Rogers dobrodošlicu I ugodan boravak u Dubrovniku zaželio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo i uručio joj buket cvijeća i prigodne poklone.

-Oduševljena sam što sam u Dubrovniku i ugodno sam iznenađena svečanim dočekom. Ostajem u Dubrovniku do kraja tjedna do svog povratka u L.A. Na svom putovanju po Hrvatskoj do sada sam posjetila Zagreb, Rovinj, Split i Hvar, a ovo je moj prvi posjet Dubrovniku. Zasigurno ću se opet vratiti u vaš prekrasan grad – izjavila je presretna Barbara.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio je kako je ove godine milijunta putnica stigla dva dana ranije nego lani.
-Očekujemo porast ukupnog prometa od oko 3 posto na godišnjoj razini, približujući se brojci od milijun i 400 tisuća putnika u 2017. godini –Pezo.

Tijekom ove godine brzobrodska linija Krilo Star povezuje Dubrovnik sa Splitom od 24. travnja do 28. listopada, a u razdoblju od 23. svibnja do 09. listopada plovi svaki dan, te uplovljava u luku Pomena na Mljetu, Korčulu, Hvar i Milnu na otoku Braču.

Do kraja godine u usporedbi s prošlom godinom, očekuje se porast linijskog prometa putnika za više od 10 posto u dijelu upravo brzobrodskih linija i obalnog kruzinga, dok se promet brodova na kružnom putovanju očekuje s određenim smanjenjem od 10 posto. Do današnjeg dana u grušku luku uplovilo je 319 brodova na kružnom putovanju, a do kraja godine očekuje se još 124 uplovljavanja, tako da će u konačnici biti ostvareno ukupno 443 uplovljavanja brodova na kružnom putovanju. U ovoj godini na prvom ticanju luke Dubrovnik – Gruž dočekano je osam kruzera, od kojih su tri inauguralna ticanja novogradnji, te su do kraja sezone najavljena još dva broda koji su na svojim prvim putovanjima odabrali upravo Dubrovnik kao destinaciju ticanja.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist