Grad

Milijunta putnica stigla u grušku luku!

Milijunta putnica stigla u grušku luku!

Svega jedan dan kasnije nego lani, dubrovačka luka dočekala je svoju milijuntu putnicu. Tina Botica Tulić, Korčulanka je koja je u Dubrovnik stigla brzobrodskom linijom Krilo Jeta Split – Dubrovnik, i kako kaže upravo je tu poveznicu čekala već godinama.

-Ne treba uopće nabrajati što sve nemamo, ova linija nam jednostavno treba. Imati tu privilegiju doći ovdje jedan dan i vratiti se doma bez napornog putovanja. To je nešto što nam jednostavno treba. Ovo ljeto je prvi put da se uspostavila ovakva linija i to me oduševilo – rekla je novinarima Tina Botica Tulić.
Ravnatelj lučke uprave Dubrovnik Antun Asić istaknuo je pak kako je sezona pomorskog prometa bila na zadovoljavajućoj razini, pogotovo ako se uzme u obzir pad dolazaka kruzera u taj grad.
-Kad milijunti putnik kasni svega jedan dan, a po ukupnom smo broju putnika na prošlogodišnjoj razini usprkos padu kružnih putovanja za 10 posto, to znači da je sezona dobra.Bilo je više linijskog prometa, ali i dnevnih izleta tako da smo time kompenzirali pad – rekao je Asić te dodao kako su ove godine kruzeri bili općenito dobro raspoređeni kroz tjedan. I dalje su udarne subote, no vikend gužve su nešto što se jednostavno zasada ne može u potpunosti izbjeći, zaključuje Asić.

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist