Hrvatska

MILANOVIĆ PORUČIO ‘Tankeri su veći razlog za brigu nego plinske platforme’

MILANOVIĆ PORUČIO 'Tankeri su veći razlog za brigu nego plinske platforme'

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako se referendum može raspisati nakon što buduću poznati rezultati istraživanja ugljikovodika u Jadranu.

– Istraživanje ugljikovodika za sada je samo istraživanje. Moramo znati što imamo. Kad saznamo, možemo ići na referendum. Ja samo mogu reći da trenutačno vjerojatno plove tankeri Jadranom na pučini, to se događa desetljećima. To je za mene veći razlog za zabrinutost, a sve funkcionira ok, nego moguće plinske platforme, koje znače moguće milijune, stotine milijuna eura zarade za Hrvate, za otvaranje novih radnih mjesta. Ne mogu vjerovati da bi netko bio protiv istraživanja, dakle protiv toga da znamo što imamo – izjava je Zorana Milanovića, prenosi Večernji list.

Istaknuo je da ako ćemo biti neodgovorni prema sebi, nećemo znati što imamo.
– Ako se nešto otkrije, to mi možemo začepiti. Staviti čep i reći: “Mi to nećemo!” Hrvati neće plin jer je to šporko. Ali to će ljudi koji takvu klimu stvaraju u društvu morati objasniti. Moram se malo tome narugati, to je neozbiljno. A ovo što radi HDZ, nedobronamjerno je. Ne dao Bog da nešto uspije – rekao je dalje premijer.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist