Županija

MIKROASFALT NA MLJETU „Premazali su Dubrovnik, sad i nama mažu oči!“

MIKROASFALT NA MLJETU „Premazali su Dubrovnik, sad i nama mažu oči!“

Građanska inicijativa otoka Mljeta organizirala je mirni prosvjed na državnoj cesti D120 na tom otoku, na kojoj su u tijeku radovi asfaltiranja.

Mljećani, koji su na prosvjed izašli s natpisima ‘Hoćemo asfalt, a ne proljev!’, ‘Povijest se ponavlja’, ‘Dosta mazanja očiju’ i ‘S kim dijeliš…!!!’, smatraju kako se radovi koje finaciraju Hrvatske ceste ne obavljaju na adekvatan način.

– Oni to nazivaju mikroasfaltom. To bi trebale vidjeti inspekcije, to je beton. Ta cesta izgrađena je prije 40 godina i malo pomalo se krpi. I kad krepe, onda krpe! Ali ova tehnologija hladnog asfaltiranja nema veze s ničim. Samo nam daju lažnu sigurnost. Znamo da za mikroasfalt treba priprema ceste, poravnanje rupa i udubina,  a ovdje toga nema. Da su barem te rupe poravnali. A taj mikroasfalt, tu nema ni ‘g’ od granita, to je sama zemlja. Pa njihov stroj se svako malo zaštopa!  – ističe Niko Stjepović.

– Vidjeli ste što su napravili u Dubrovniku i kako je nakon godinu dana taj mikroasfalt nestao. Ovdje je riječ o 12 kilometara ceste i ne želimo da se isto dogodi i nama – dodaje Stjepović, koji je cijeli slučaj prijavio Inspektoratu i predsjedniku uprave Hrvatskih cesta, a trenutno je u Dubrovniku kako bi prijavio cjelodnevni prosvjedni skup.

– Ponovno nam isti izvođač GPP Mikić maže oči sa veličanstvenim asfaltom s kojim je premazao i Dubrovnik prošle godine i svi znamo kako je to izgledalo. Organizirali smo mirni prosvjed, a ako ne prestanu radovi blokirat ćemo državnu cestu na dionici na kojoj se izvode radovi – ističu ogorčeni Mljećani.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist