Politika

Mihočević potpredsjednik HDSSD-a

Mihočević potpredsjednik HDSSD-a

Bivši ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića Petar Mišo Mihočević izabran je za potpredsjednika Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDDSD) na jučerašnjoj osnivačkoj sjednici u Kninu.

Na istoj sjednici za glavnog tajnika izabran je Denis šešelj, donedavni predsjednik Županijskog vijeća HSP-a.

Osim Mihočevića kao predstavnika najjužnije županije, za potpredsjednicu stranke izabrana je i Marija Mamić iz Splitsko-dalmatinske županije, dok će potpredsjednik iz Šibensko-kninske županije biti izabran naknadno.

Za predsjednika HDSSD-a izabran je Hrvoje Tomasović, a za predsjednika Glavnog odbora Luka Roguljić.
Osnovni cilj djelovanja HDSSD-a je okupljanje građana regije u cilju napretka regije Dalmacije.

Razlozi osnivanja HDSSD-a leže u odlučnom otporu i jasnom odgovoru prema centralizaciji i metropolizaciji Republike Hrvatske od strane prošlih, ali i sadašnje Vlade, koje se provode na štetu Dalmacije, ali i drugih zapostavljenih hrvatskih regija, ističu iz te stranke.

Na skupštini su također odbačene spekulacije kako je HDSSD stranka koja se osniva pod "patronatom“ HDSSB-a, ali i iznijet jasan stav da se ne priznaju nikakvi politički motivirani sudski progoni hrvatskih generala i drugih heroja Domovinskog rata.

Na Osnivačkoj skupštini HDSSD-a nazočilo je 132 osnivača iz svih dalmatinskih županija koji su, osim Programa, usvojili i Statut HDSSD-a, a kojim je regulirano da za razdoblje od najduže godinu dana stranku vodi Predsjedništvo od sedam članova i Glavni odbor HDSSD-a od 35 izabranih članova.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist