Sport

MIHO BOŠKOVIĆ Jaki smo, ali pravi ispit tek slijedi!

MIHO BOŠKOVIĆ Jaki smo, ali pravi ispit tek slijedi!

Uoči večerašnje utamice 1. kola LEN Lige prvaka između prvaka Njemačke Spandaua 04 i VK Jug CO donosimo razgovor iz tiskanog izdanja DuLista s Mihom Boškovićem.

Bošković je odlično ušao u novu sezonu. Osim niza nepobjedivosti s Jugom u početnom dijelu sezone, sjajno je krenuo i njegov povratak u reprezentaciju nakon više od dvije godine. Pred put u Berlin na prvi susret ovogodišnje Lige prvaka, Bošković za DuList govori o jugaškom početku sezone, izgledima u ovoj sezoni, ali i svom povratku u reprezentaciju nakon više od dvije godine pauze.

Kako gledate na dosadašnji tijek sezone? Kakvi su Vam dojmovi?
Posložili smo jaču momčad nego lani i mislim da je dosta dobra. Sve utakmice dosad smo pobijedili, iako treba biti iskren i reći kako još uvijek nismu imali pravu provjeru. Kraj 2014. i pogotovo početak 2015. godine donose nam puno jakih utakmica. One će pokazati kako smo radili, kakva smo momčad i koliko možemo. Zato bih s rezervom uzeo uvodni dio sezone. Radili smo jako dobro i dobro trenirali. Najprije Berlin pa gostovanje kod Partizana u Ligi prvaka te Final4 Kupa Hrvatske pokazat će kakvi smo.

Ove godine u Regionalnoj ligi sudjeluju i srpski klubovi. Je li liga sad kvalitetnija ili tek geografski šira?
Općenito gledajući, pada kvaliteta vaterpola u Europi. Malo je moćnih klubova. U ovoj situaciji srpske momčadi nemaju veliku snagu. Mogu nas iznenaditi na svom plivalištu, ali su realno slabiji od nas. Proširenje je dobra ideja, ali još uvijek nije potvrdila neki veliki kvalitativni napredak. Nadam se da će se neki od tih klubova, ali i naših, pojačati kako bi i liga bila jača na kraju.

S glavnim konkurentom za naslov, riječkim Primorjem EB, još uvijek se tek gledate ‘preko nišana’. Svatko niže pobjede u svojoj skupini. Pratite li njihove igre i kako ih procjenjujete u ovoj sezoni?
Oni su lani imali vrlo jaku momčad. Osvojili su Prvenstvo, a i sami su priznali da su podbacili u Ligi prvaka, gdje su bili glavni favoriti, a nisu osvojili. Ove godine po imenima imaju slabiju momčad, ali su vrlo kvalitetni, možemo reći uz bok s nama. Vrlo smo motivirani vratiti trofeje u Dubrovnik i sve ćemo učiniti da to tako i bude. U ovom omjeru kvalitete mislim da možemo jako dobro igrati. Primorjaši su dosad igrali jako dobro, vidi se dižu formu, ali vjerujem da možemo s njima igrati.

Krajem studenog otvarate europsku sezonu u Berlinu. Kako ocjenjujete težinu skupine u kojoj se Jug nalazi?
Skupina je dosta jaka, ali s druge strane sam siguran da je ona apsolutno prolazna. Ove godine nema zaštićenog kluba, kao što je to lani bila Barceloneta. Vjerujem da ćemo na Final 6 proći mi, Primorje i Szolnok, koji je također izuzetno jaka momčad. Drugi protivnici su dobri i mogu pomrsiti račune, ali za očekivati je da će navedene momčadi proći dalje. Pozicija na ljestvici skupine i jest i nije bitna, ali bitno je proći dalje. Jer na Final 6 su nikad ne zna, to smo vidjeli i lani. Kad je riječ o Berlinu, očekujemo pobjedu. Neće nam biti lako, Nijemci su vrlo disciplinirana i vrlo solidna momčad. Početak je Lige prvaka, moramo biti mirni i bez nervoze odigrati. Drago nam je što napokon s nama ide ‘charter’ s navijačima. To nas je najviše nosilo onih najsjajnijih godina. Imamo osjećaj pripadnosti gradu i navijačima, što je velika stvar. To nam je motiv više da krenemo kako treba – s pobjedom.

Nitko se baš nije nadao da će se Paulo Obradović tako brzo oporaviti nakon operacije. Prošle subote zabio je dvaput protiv Mornara. Koliko se na ‘Meda’ već sad može računati?
On jako dobro radi, trenira već dugo. Sigurno da nije na 100 posto, posebno po pitanju noga. Ali velika je stvar da se vratio. U utakmici protiv slabijeg protivnika igrao je dosta dobro, nije osjećao nikakve probleme s nogom. Vjerujem da će kad nam bude najpotrebnije biti jako blizu svog maksimuma. On nam je vrlo potreban igrač i zadovoljni smo što ga vidimo u bazenu i da se tako dobro osjeća.

Kad je riječ o povratcima, Vaš nastup za reprezentaciju protiv Turske prošlog tjedna bio je pravi povratnički. Uz odličnu igru postigli ste i četiri pogotka.
Bila je to moja prva utakmica nakon osvajanja zlatne medalje u Londonu 2012. godine. Otkad sam priopćenjem zatražio odmor i objasnio razloge, od toga nisam se nisam odmakao ni milimetra. U ovom trenutku pokazala se potreba da se vratim. Imao sam želju za povratkom, nemam nikakvih problema izvan bazena koji bi me priječili. Vrlo sam sretan i moram priznati da je jednom sportašu lijepo igrati za reprezentaciju s najboljim igračima. Sad sam tu, sigurno do Olimpijskih igara u Riju. Ima sigurno još nekih neriješenih stvari između nas igrača i HVS-a, za kojem se nadam da će se riješiti. To ipak nije razlog da ne bih igrao za najbolju vrstu.

S reprezentacijom je, dakle, glavni cilj obrana olimpijskog zlata?
Teško je reći: u Riu idemo na zlato. Svakako da možemo kandidirati za najsjajnije odličje. Dotad imamo Svjetsko i Europsko prvenstvo. Vrlo gust raspored. Bit će jako puno utakmica. Inače, ta olimpijska godina je vrlo teška. Sjećam se da sam 2012. godine igrao za klub, najprije Vasas onda Jug, pa EP i Olimpijske igre, sve skupa 96 utakmica u godinu dana što je strašan ritam. Svi se na to trebamo pripremiti, ali Olimpijada je krajnji cilj.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist