Sport

MIHO BOBIĆ Da ne vjerujem u ovu momčad, ne bih se prihvaćao posla

Jug finale juniori

Dvadeset godina nakon što je prvi puta sjeo na klupu kao trener Miho Bobić je dobio priliku biti prvi čovjek struke u Vaterpolskom klubu Jug. Tri godine bio je pomoćnik Elvisu Fatoviću, a prije toga dvije godine je kao pomoćni trener radio s Emilom Nikolićem.

Na početku razgovora zanimao nas je prvi dojam.
– Iskreno, malo mi je neobično. Dugo sam uz rub bazena i punih pet godina sam radio kao pomoćnik Elvisu i Emilu, ali ovo je sasvim novo iskustvo. Vrlo sam dobro svjestan onoga što me očekuje i ne bojim se izazova. Dugo sam u vaterpolu i prošao sam kroz sve kategorije, tako da sam uvjeren da možemo napraviti pomak nabolje. Ovo je prvo razmišljanje, a o konkretnijim dojmovima možemo razgovarati za desetak dana kad se emocije malo poslože.

Jeste li očekivali poziv?
– Očekivao sam poziv na razgovor. Neosporno je da je svakom treneru čast voditi Juga, ali zahvaljujem se klubu jer se odlučio za trenera iz vlastitog kadra. Da je odabir pao na bilo kojeg trenera iz vlastitih redova ne bi se pogriješilo jer Jug ima odlične trenere u mlađim uzrastima.

Bit će vremena za razgovore o sljedećoj sezoni. No, natjecanje je u tijeku, nemamo puno vremena za analizu. Vjerujete li da ova momčad ima kvalitete podići nivo igre i zaprijetiti osvajanju natjecanja u kojima sudjelujemo?
– Da ne vjerujem ne bi se prihvaćao ovoga posla. Preuzeo sam mjesto trenera jer vjerujem ovoj ekipi. Istina je da je lošija u odnosu na prošlu godinu, ali kada se slagala ova momčad bio sam uvjeren da je odlično balansirana s vrhunskim pojedincima. Imamo prostora da pokušamo vratit igru na razinu kako je to izgledalo protiv Pro Recca ili finala Kupa u Zagrebu. Čak bih se usudio reći i poboljšamo neke segmente igre. Put do završnog turnira Lige prvaka će biti težak, ali dok god ima šanse borit ćemo se. Malo je vremena, samo dva mjeseca i sve je zgusnuto. Najveći problem će biti dignuti fizičku spremu momčadi, ali ću učiniti sve da prve rezultate vidimo što prije.

Kao dosadašnji trener juniora vrlo si dobro upoznat sa kvalitetom mladih igrača. Hoće li dobiti priliku pokazati što mogu?
– Svakako će imati prilike više nego prošlih godina. Iako sam sve te mladiće uglavnom već trenirao, mi u sastavu imamo samo dva juniora Fatovića i Goretu. Ostali mladi igrači već duže vrijeme nisu juniori i došlo je vrijeme da pokažu jesu za Juga ili nisu.

Tekst: VK Jug

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist