Crna kronika

Metkovčanin nezakonito spaljivao korov i izazvao požar!

Metkovčanin nezakonito spaljivao korov i izazvao požar!

Zbog nekontroliranog spaljivanja korova na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću došlo je do požara u kojem je izgorjelo oko 3 tisuće metara četvornih suhe trave i niskog raslinja.

Naime, prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković utvrđeno je kako je 60-godišnjak jučer, 25. siječnja, oko 13,30 sati na poljoprivrednom zemljištu u Metkoviću, na predjelu zvanom Meterezi spaljivao korov, a da prethodno nije izvijestio vatrogasce što je bio dužan učiniti. Vatra je izmakla kontroli te je došlo do požara u kojem je izgorjelo oko 3000 četvornih metara suhe trave i niskog raslinja kojeg su u 14,10 sati ugasili djelatnici JVP Metković.

Policija protiv 60-godišnjaka podnosi odgovarajuće prijave temeljem Zakona o zaštiti od požara i Odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

-Koristimo priliku ukazati kako je tijekom siječnja ovo već treći zabilježeni slučaj zatjecanja osoba u nezakonitom spaljivanju, a obzirom na značajan broj evidentiranih požara, još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prilikom obavljanja radova u polju ili drugih načina korištenja otvorenog plamena te najavljujemo daljnje intenzivne kontrole poštivanja zakonskih odredbi u vezi spaljivanja od strane policijskih službenika – navode iz Policijske uprave.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist