Sport

MEMORIJAL ‘ZLATKO CELENT’ Neptunaši iz Splita sa šest medalja

MEMORIJAL 'ZLATKO CELENT' Neptunaši iz Splita sa šest medalja

Uspješni su bili članovi Veslačkog kluba Neptun na početku nove sezone Kupa Dalmacije.

Na Memorijalu ‘Zlatko Celent’,prvoj od šest ovosezonskih regata održanoj ove subote u Splitu na regatnom polju u Spinutu u organizaciji VK Gusara, Neptunaši su nastupili s ukupno devet posada te doveslali do ukupno šest medalja, od čega jedno zlato, tri srebra te dvije bronce.

Zlatni je bio dvojac na pariće mlađih juniorki Karmen Sindik i Lucija Mazić. Dva srebra osvojio je Toni Crnjak, kao seniorski skifist te u seniorskom dvojcu na pariće s Filipom Šiljegom, a srebrni je bio i mlađe juniorski dvojac na pariće Antonio Štrman i Matija Medi. Bronce su pripale mlađe juniorskom skifistu Roku Muciću te juniorskom dvojcu na pariće toniju Peroviću i Lovro Čondriću.

-Rezultat bi svakako bio još bolji da su išli Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Luka Grubišić i Mato Tikvica. Međutim, i ovako smo više nego zadovoljni. Curama je ovo bila prva utrka na dva kilometra, isto tako Roku Muciću te Štrmanu i Mediju u dvojcu na pariće. Zatim, zbog lošeg vremena u posljednje vrijeme nismo mogli izlazit na more te odraditi sve što treba uoči nastupa na regati. Uz to u Kupu Dalmacije, za razliku od državnog prvenstva, nema podjele na lake juniore i juniore te je Peroviću i Čondriću, koji su laki juniori, teško bilo veslati protiv 15 do 20 kilograma težih suparnika – rekao je glavni trener Pavo Bečić uz kojeg su s veslačicama i veslačima na prvoj regati Kupa Dalmacije bili još trener Jens Kapor te tajnik Maro Kapović.

Inače, na regati je u pet uzrasnih kategorija nastupilo 330 veslačica i veslača iz jedanaest dalmatinskih klubova te VK Rama iz BiH.

Idući nastup VK Neptun će imati na daljinskoj regati u Zagrebu 17. ožujka, a 24. ožujka održat će se u Šibeniku druga regata Kupa Dalmacije.

Izvor: VK Neptun

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist