Natrag
24.9.2017 21:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

MEGALOMANIJA Studentski dom skuplji od župskog Sheratona?!

9.10.2015 @ 7:46 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Dubrovnik je i dalje jedini sveučilišni grad u Hrvatskoj bez studentskog doma. Studenti na smještaj čekaju dugih deset godina, budući da se o projektu govori još od 2005. godine. No, ni nakon deset godina još uvijek nije do kraja zatvorena financijska konstrukcija, iako se intenzivno radi na tome. Projekt vrijedan 25 milijuna eura trebao bi se velikim dijelom financirati iz fondova EU, a ostatak će osigurati iz drugih izvora. No, s obzirom da će studentski dom imati kapacitet 500 ležaja raspoređenih u 254 sobe (249 dvokrevetnih i 5 jednokrevetnih za osobe s invaliditetom), iznos od 25 milijuna eura (190 milijuna kuna) čini se megalomanskim, tim više ako se usporedi s nedavnim gradnjama i obnovama dubrovačkih hotela s pet i četiri zvjezdice.

Skuplji od Kompasa
Naime, jednostavnom računicom (metodologijom izračuna vrijednosti gradnje i obnove hotelskih kapaciteta) dolazi se do podatka kako će soba u dubrovačkom studentskom domu koštati neznatno jeftinije od sobe novouređenog hotela Sheraton Dubrovnik Riviera koji ima pet zvjezdica, a znatno skuplje od obnovljenog Hotela Kompas koji se za 103,9 milijuna kuna obnovio na 4 zvjezdice.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana